Op welk niveau voetbalt u?

25-10-2019

U zult wel denken, voetbal? Wat heeft dat nou met AGF te maken. Zo in eerste instantie helemaal niets, maar in processen zijn er toch veel overeenkomsten. Aangezien voetbal een van de meest besproken sporten is, heeft het denk ik de meeste raakvlakken met u.

Als voetbalorganisatie bepalen prestaties uiteindelijk op welk niveau je acteert, met vervolgens ook verwachtingen. Bij u toch ook? Stel u toch eens voor, u bent de coach van uw (voetbal)team. Elke dag train je met een groep om beter te worden. Dat is toch niet anders bij u? Elke dag werken om beter op elkaar ingespeeld te raken. De aanval (lees: winkelbedienden) willen scoren, de verdedigers verzorgen de opbouw/zijn uw bewerkt product aan het produceren en de middenvelders lopen de gaatjes dicht/vullen uw vakken. De sierlijke spelers in uw selectie verzorgen de dagelijkse presentatie, de harde werkers springen overal even bij. De masseur en materiaalman zorgen ervoor dat uw spelers en materiaal in optimale conditie is. Wie bij u controleert het materiaal (AGF) waar u mee werkt? En u, als coach zorgt ervoor dat alle poppetjes op de juiste plek staan en probeert het maximale uit uw team te halen.

In aanloop naar een volgende wedstrijd vraagt dat een juiste voorbereiding. Ken uw tegenstander, analyseer hun sterke punten en zwakke punten. Waar bij voetbal de tegenstander wekelijks wisselt heeft u het voordeel dat deze veelal gelijk is. Echter bepaalt de kracht van de tegenstander tevens de aantrekkingskracht. Dus hoeveel toeschouwers komen er naar het stadion? Of hoeveel mensen komen er naar uw (winkel)straat? Neem als voorbeeld de supermarkt, als deze zorgt voor genoeg publiek is het aan u om het op uw vakgebied beter te doen. In de voorbereiding naar uw tegenstander weet u de sterke en zwakke punten toch? Wat is uw tactiek om te winnen? Deze bespreekt een coach met zijn team. Weet uw team hoe de tegenstander te verslaan is? Laat u niet verrassen door uw tegenstander.

In de tactiek die u kiest komen wij, als groothandel, in het spel voor. Want gaat u vol op de aanval spelen? Dan willen wij u voorzien van handel voor de juiste prijs om de tegenstander onder druk te zetten. Kiest u voor combinatievoetbal? Dan is het aan ons om u te voorzien van de juiste kwaliteit! En heeft u een sublieme speler (product) in huis? Dan is deze geld waard en kunt u deze voor (veel) geld verkopen.

Net als voor u is het ook voor ons elke dag weer een wedstrijd. Daarin probeer je een bepaald niveau na te streven, waar je het volledige team voor nodig hebt. Je mag niet door een bepaalde ondergrens zakken en op de momenten dat het erom draait moet je er staan. Je wilt een zo hoog mogelijk (Champions League) niveau halen. Een goed voorbeeld hierin is Ajax. Vorig jaar succesvol op alle fronten. Ze zakten (bijna) nooit door de ondergrens en piekten op de juiste momenten (Champions League). Het bracht ze heel ver en heeft z’n vruchten afgeworpen. De Nederlandse competitie (AGF- specialisten) werd regelmatig afgeschilderd als Mickey Mouse competitie. En de grote Europese landen (supermarkten) heersten. Nu is voor hen alles anders. Iedereen houdt rekening met ze. De bezoekersaantallen (lees: klandizie) neemt alleen hierdoor al automatisch toe. En men is bereid meer te betalen voor kwaliteit. Op welk niveau voetbalt u?

Veel succes!

Omzetindex
Na een zacht herfstweekend kunnen we komende week koudere temperaturen verwachten met misschien plaatselijk licht nachtvorst. In loop van de week zakt de temperatuur naar een graad 10. Wel laat de zon zich weer vaker zien. Wij zetten in op 95 punten.