Infrastructuur

19-10-2019

Heel Nederland is zo goed mogelijk ingericht qua bereikbaarheid. Dat noemen ze infrastructuur en laten we eerlijk wezen, dat is in ons land uitstekend geregeld. Wat wil je ook, we zijn een uitermate welvarend land. Toch kom je regelmatig problemen tegen. Eén ongeluk of pechgeval kunnen kilometers file veroorzaken en dat brengt de nodige kosten met zich mee.

Dan heb je soms groepen die het nodig vinden te protesteren voor het een of het ander en als ze dat een beetje voortvarend aanpakken heeft een groot deel van het land daar behoorlijk last van. Zonder een discussie aan te gaan wat wel of niet nodig is bij die protesten, maar het mag duidelijk zijn dat de ene groepering op veel meer sympathie kan rekenen dan een andere.

Hoe is de infrastructuur in uw zaak geregeld? Wijzelf mogen uitermate blij zijn met het feit dat we al bijna een jaar in ons nieuwe pand zitten. In het vorige pand hadden we zeker niet een ideale infrastructuur, maar in ons huidige pand is het heel fijn geregeld.

In een winkel, bij een marktkraam, in een snijkeuken of tijdens uw groothandels werkzaamheden is een goede infrastructuur van groot belang. Goede doorstroming, zonder dat mensen elkaar in de weg lopen of plekken waar de een op de ander staat te wachten, zijn van levensbelang voor een locatie. Ook de gelegenheid voor de haastige consument om even snel tussendoor af te rekenen wordt als prettig ervaren.

Maar een situatie dat uw klant “een beetje verplicht” alles moet bekijken wat u te koop heeft is ook wel wenselijk, want zien doet kopen. Er zijn veel opties om het zo goed en omzet stimulerend in te richten. Denk daar met regelmaat over na en verander zo af en toe uw logistieke routing en haal uit uw zaak een zo goed mogelijke boterham, op korte, maar zeker ook op lange termijn.