Outside the box denken!

05-10-2019

Doet u dat weleens? Durft u wel eens gek te doen, anders dan anders? Of houdt u het liever bij ”doe maar gewoon dan doe je gek genoeg”?

In het zaken doen is het een noodzaak om eens afstand te nemen van je bedrijf en de gewoontes die daar gelden. Om je heen kijken, het anders kunnen en willen doen is noodzakelijk voor de ontwikkeling van je bedrijf. Consumenten, althans de moderne consument verwacht dit ook wel van u.

Vroeger betaalde iedereen contant of het werd op de lat geschreven en was de komst van de pinautomaat zo ongeveer een schok. Sommige ondernemers wilden er niets van weten. Kijk nu maar eens naar de huidige situatie en dit voorbeeld is nog niet eens outside the box denken. Dit heet gewoon ontwikkeling in de tijd.

Outside the box denken houdt in dat u creativiteit aan de dag moet leggen! Het zal ook niet voor iedereen zijn weggelegd, maar als u eens tijdens een rustig moment zit te mijmeren, of iets dergelijks, laat uw gedachten dan eens dwalen en bedenk eens iets.

Iets dat zorgt dat uw zaak verrassend is en blijft. Iets wat u misschien zelf niet voor mogelijk houdt of waarvan u denkt: “ach nee, dat is veel te gek”. Schrijf het eens op en lees dat later nog eens, wie weet zitten er gouden ideeën tussen en doorstrepen kan altijd nog.

Alles beter dan het verworden tot een grijze muizen zaak, die op het punt staat te verlopen, toch?