Too good to go

05-10-2019

Wij, ambachtslieden, staan voor kwaliteit. Naast onder andere vakkennis en persoonlijke aandacht maakt kwaliteit ons onderscheidend ten opzichte van onze concurrenten. Elke dag weer willen wij een mooi gevulde winkel laten zien met een breed assortiment lekkere en verse kwaliteitsproducten.

Aan de ene kant maakt dit ons vak juist zo ontzettend leuk, maar aan de andere kant geeft dit in de dagelijkse praktijk ook best wel wat uitdagingen. Naast het feit dat het elke dag weer een hele berg werk met zich mee brengt, is het ook de kunst om alles echt vers te houden. Wij komen er dan ook niet onderuit dat we nogal eens wat moeten afprijzen of zelfs weggooien om ons kwaliteitskeurmerk te kunnen blijven waarborgen.

Naast het feit dat het weggooien van voedsel geld kost is het ook elke keer weer een kleine teleurstelling als de oh zo lekkere maaltijdsalade die je vol passie hebt gemaakt een paar dagen later, in plaats van bij een tevreden klant op zijn bord ligt, onderin de container beland. Omdat dit niet alleen ons overkomt, maar eigenlijk iedereen die vers voedsel bereid en verkoopt zijn er een paar slimme jongens geweest die een app hebben ontwikkeld om dit probleem tegen te gaan.

Inmiddels zijn er een paar van onze collega’s die de “Too Good To Go” app gebruiken en blijkt dit echt een ideale manier te zijn om voedselverspilling tegen te gaan. Het principe is eigenlijk heel simpel. Je stelt elke dag een paar pakketjes samen met producten die tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen en/of groente en fruit dat niet mooi genoeg meer is om in de winkel te leggen, maar nog prima te eten is. Je bepaalt zelf wanneer de klant deze pakketten kan komen ophalen en je bepaalt zelf wat je meegeeft. De klant weet dus niet wat hij of zij op voorhand koopt, maar betaald dan ook maar 1/3 van de originele verkoopprijs.

Inmiddels ben ik er zelf nu een week mee aan het werk en het blijkt bij de consument enorm populair te zijn zonder dat ik er zelf promotie voor hoef te maken in mijn winkel. Elke avond na sluit staan er automatisch 4 van mijn pakketten op de app, die binnen 10 minuten alweer verkocht zijn. Bij mij mogen ze de pakketten ophalen tussen 16:00 en 18:00 uur. Ik maak de tassen, die een originele verkoopwaarde van 15 euro hebben, in een kwartier tijd klaar. De consument heeft de avond ervoor bij het bestellen al direct online de 5 euro betaald en kan de tas vol met lekkers zo meenemen.

To good to go ontvangt een kleine bijdrage per pakket. Op deze manier regenereren we toch nog inkomsten voor producten die anders grotendeels in de container zouden belanden.

Bijkomend voordeel van dit systeem is ook dat je klanten in de winkel krijgt die anders niet zo snel in je winkel zouden komen en dat men kennis maakt met je lekkere ambachtsproducten.

Wil je meer informatie over deze app of jezelf als verkooppunt aanmelden ga dan naar https://toogoodtogo.nl/nl/business en vul het contactformulier in. Er wordt dan binnen een paar dagen contact met je opgenomen door een medewerker van “Too Good To Go” die je alles kan vertellen over deze nieuwe manier van het tegen gaan van voedselverspilling.

Veel succes!

Overdenkertje
Samen sta je sterker dan alleen. 

Omzetindex
Na een kletsnatte dag vandaag belooft het een iets droger weekend te worden met temperaturen rond de 13 graden. De rest van de week wisselvallig weer met geregeld kans op een bui en met temperaturen rond de 14 graden vrij koel. Wij zetten in op 95 punten.