Lezen

21-09-2019

Hollandsepreivoormaar0.59gekleurdeananas8voor7.99biologischepompoenenvoor11.00fijngesnedenandijvievoor0.79enspitskoolgrofvoor0.99.

Soms kun je schrijven wat je wilt in een weekbericht, maar de vraag rijst zo af en toe of het hele weekbericht wel wordt gelezen.

Als dat namelijk niet zo is, kunnen we volstaan met de bovenste regel, dan komt u er vast wel uit.

Maar toch staat er vaak veel meer waardevolle informatie in dit bericht, waar u uw vakkennis mee verhoogd, u op de hoogte blijft van ontwikkelingen in de markt, bijzonder aanbiedingen van de verpakkingsleverancier, nieuwe sappen of smoothies, aanbiedingen voor de bio-hoek en de aankondigingen van events in onze branche.

Wat ik bedoel te zeggen, het gaat niet alleen om het doorgeven van een paar prijzen voor de actie! Het gaat verder en om meer. Dus wij roepen u op om meer en verder te lezen. Het kost niet veel tijd en wij proberen u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van ontwikkelingen.

Bovendien: als u eens iets te melden hebt, een mening, een bijzondere actie of jubileum of noem maar op, ook daarvoor is ons weekbericht een middel om iets dergelijks kenbaar te maken.

Bericht van onze witlof teler

Beste mensen,

Hier even een bericht over de huidige houdbaarheid van de witlof.

Wij telen nu witlof op witlofpennen die gegroeid zijn in de zomer van 2018. Tijdens deze zomer waarbij het verschrikkelijk heet en droog was hebben veel gewassen stress opgelopen waaronder onze witlofpennen. Er zijn goede partijen witlof op dit moment, maar over de hele linie in witlofland is het moeizaam op dit moment om mooie houdbare witlof te telen.

Wij, als witlofteler, moeten nu alle zeilen bijzetten op een mooi kistje witlof te krijgen. Dit doen we door bijvoorbeeld kouder te telen (wat ons kilo’s kost), eerder te oogsten, meer stukjes met twijfel weg te gooien, etc. Ook vanuit Postuma wordt er door de keurmeesters scherp meegekeken met ons en hebben we regelmatig contact over de producten.

Wat u als groentespecialist, detaillist, etc. kunt doen is het volgende:

  • Houd de witlof strikt gescheiden van appels en peren (vooral nu er nieuwe oogst appelen en peren zijn; deze producten scheiden een natuurlijk rijpingsgas ethyleen af waardoor de witlof (sneller)  rood verkleurd)
  • Bewaar de witlof rond de 5 graden
  • Houdt de voorraden kort
  • Vertel dit door aan uw klanten zodat de witlof niet een paar dagen bij  bijvoorbeeld appels in de koelkast komen

Als er vragen en/of opmerkingen zijn graag melden bij uw verkoper van Postuma AGF. Dan komen de vragen en/of opmerkingen wel weer bij ons terecht.

Met vriendelijke groet,

Henk en Arjen Vahl