Jammer van het weer, maar ik kan eindelijk mijn Hoody weer aan!

13-09-2019

Dit is de tekst bij een foto die deze week werd gepost op Facebook van een van uw groente en fruit collega’s. Opvallend, want welke groentewinkel is er nu gebaat bij regenachtig en winderig weer? Edo weet daar toch een positieve draai aan te geven waarmee hij zijn klanten in beweging zet. 

Welke beweging? De beweging dat ze aan hem denken en dat met een glimlach! Hiermee verlaagt hij de drempel om binnenkort (vroeger of later) te kijken wat Edo aan lekkere vitamientjes te bieden heeft.

Dit keer geen ondernemer in de spotlicht met een grote splinternieuwe en gelikte winkel, maar eentje zoals velen zich van u in meer of mindere mate zullen herkennen. De consument geeft in eerste instantie niet om een gelikte winkel. Nee, ze wil gezien worden door u en deelgenoot worden van het herfstachtige optimisme van Edo, want daar moet toch wel een wereld aan lekkere en gezonde producten schuil gaan?

Edo heeft zijn naam te danken aan een keuze van zijn vader en/of moeder, zoals voor verreweg de meeste mensen geldt. Maar Edo is dan wel weer zo gewiekst om deze naam voor eens en altijd te laten hangen door deze post op Facebook en de hoody die hij dus de komende tijd weer lekker kan dragen. Let u even op alstublieft:

E         staat voor Eerlijk

D         staat voor Duurzaam

O         staat voor Onderscheidend

En waarin? Dat kunt uzelf natuurlijk in vullen in alles waarin groente en fruit natuurlijk de hoofdrol in speelt.

Ik vind het werkelijk een geweldige manier van reclame maken voor jezelf als groenteman of -vrouw en laat ook uw eigen fantasie eens vrij de loop. Ook u bent uniek en dat doet geen supermarkt u na. Probeer meer van uzelf te geven, zowel in sociaal opzicht als ook in wat voor gezonds en lekkers er wel allemaal niet bij u te krijgen is.

Dan nog even een laatste punt in deze column over Edo. Geloof het of niet maar Edo heeft hooguit 2 of 3 mensen tegelijkertijd in dienst gehad de laatste jaren en laat nu juist een van zijn medewerkers vorige week een geweldige mooie nieuwe zaak in dezelfde regio te hebben overgenomen. Dus het enthousiasme en de passie voor het vak brengt Edo niet alleen over op zijn klanten maar ook op zijn medewerkers.

Daarin hoop ik gewoon dat er vanaf deze week in Nederland nog veel meer Edo’s, Mike’s, Andre’s, Lianne’s etc. gaan opstaan die de kansen pakken die er liggen voor u allemaal! Natuurlijk zijn er verschillen, maar dat is geen probleem maar juist de kans om echt onderscheidend te zijn in AGF.

Ik wens alle groentemannen en -vrouwen veel inspiratie toe en inspiratie hoef je lang niet altijd zelf te bedenken. Denkt u maar aan deze column die was er nooit gekomen zonder de Facebook post van Edo! 

Veel succes!

Overdenkertje
Als je iets doet voor een ander, profiteer je daar zelf ook van. 

Omzetindex
Het belooft een nazomers weekend te worden met temperaturen boven de 20 graden en veel zon. Vanaf maandag al koeler met temperaturen rond de 18 graden en daar komt de rest van de week ook niet veel meer bij. Wel overwegend droog met geregeld zon. Wij zetten in op 105-110 punten.