De R is weer in de maand

07-09-2019

Vroeger betekende dat extra vitamines in nemen of levertraan. Dat was vaste prik, want in die tijd had je dat gewoon nodig. In de herfst kon je nog, als je tijdig begon, wat extra weerstand opbouwen voor de komende winter. Tegenwoordig is dat helemaal niet meer nodig. Iedere dag is er een veelheid aan vers voedsel te koop, zelfs in de winter. Toch zie en hoor je dagelijks minutenlang reclames langs komen voor voedingssupplementen, extra vitamines voor de man en voor de vrouw, voor de kinderen zo mogelijk nog meer.

Maar nodig is dat niet, als je van een normaal gezond mens uitgaat en van een gezond voedingspatroon. Dat zijn nou net de spillen die wij met ons allen aan de man brengen. Het is wel waar dat alle media en kenniscentra het goed met onze producten voor hebben, deze worden ruim en regelmatig in het zonnetje gezet. Maar doet u dat zelf ook? Weet u zelf of u personeel welke producten juist op dit of dat moment iets extra’s toevoegen en welke in mindere mate. Kent u uw producten en hoe communiceert u uw vakkennis met de consument. Waarom staat in een reclame uiting: … voor maar … cent of euro en waarom staat daar niet: ….. nu voor extra weerstand?

Dan wordt de prijs toch minder relevant denk ik? Want wie weet wat een potje Davitamon pillen kost? Dat wordt gewoon gekocht, omdat men denkt dat het nodig is, terwijl dat eigenlijk niet zo is. Genoeg om over na te denken en om mee aan de slag te gaan.

Ontbreekt het u of uw personeel aan voldoende vakkennis? Kent u onze Willie Wortel app al? Daar staat zeer veel nuttige informatie in die u en uw personeelsleden dagelijks kunt gebruiken. Doe er uw voordeel mee en heeft u de app nog niet, dan wordt het hoog tijd! Succes deze week.

De R in de maand
Dat betekent ook weer meer aanbod van winterproducten, zoals boerenkool, zuurkool en andere producten. Mocht u iets niet in ons assortiment vinden wat u zoekt, laat het ons dan weten. Dit geldt voor zowel onbewerkte als bewerkte producten.

Wisseling van de wacht
Zo’n vijf maand hebben we volop Spaanse meloenen verkocht en dat loopt nu ten einde en is het eerst weer de beurt aan Brazilië, later gevolgd door Costa Rica en Honduras. Zo zullen er de komende weken wel weer meer dingen gaan veranderen. Het Spaanse mandarijnen seizoen start binnenkort, Spaanse groenten zullen zich binnenkort aandienen en het hardfruit aanbod is volop aan het veranderen van overzee naar Hollands product. Zo heeft ieder product een verhaal en een tijd van aan- en afwezig zijn. Ook deze info kunt u terug vinden in de Willie Wortel app. Kijk eens aan hoe handig.