Vakantie is een bron van inspiratie

07-09-2019

Hoezo kom je tot rust op de vakantie? Je ziet van alles, je proeft nieuwe dingen, je hoort verhalen van andere ondernemers. Wat een reis om dit allemaal te verwerken.

Wij zijn dit jaar met ons gezin naar Zeeland geweest. Lekker dichtbij, maar toch weer zoveel indrukken.

Eén ding is zeker, je kunt beter iets goed doen dan van alles een beetje. Op de heenreis zijn we gestopt bij een wegrestaurant waar je er heel veel van tegenkomt. Heel veel producten worden vers voor je gemaakt. Allemaal erg leuk, toch voor kleine kinderen is er weinig keuze. Je bent €10 voor één kind kwijt en je moet er tegen praten dat ze hun broodje wegwerken. Niet alleen mijn kinderen hadden er problemen mee, je zag overal half op gegeten broodjes.

Een dag later waren we in Middelburg waar we een tosti hebben gegeten. Ze verkochten daar alleen maar tosti’s en aanverwante producten. Dit was gewoon super voor ouders, maar ook voor kinderen. Iedereen op het terras was vrolijk, gewoon lekker spul, eerlijk, vers, waar voor je geld.

Oh wat is het belangrijk om kinderen op je hand te hebben. Wij zijn uit eten geweest bij een restaurant in s-Heer Arendskerke. Verse friet, broodjes uit de streek, vlees van de buurman erg leuk om te zien. En daarnaast een prachtige speeltuin. Wat zie je dan, ouders die goed consumeren en vaak terugkomen.

Ook bij de specialisten is dit toch waar het om draait. Lekkere producten, beleving, gevoel dat het klopt. Dat zorgt voor tevreden klanten.

Toen wij thuis waren gingen wij winterkleding kopen voor onze jongens. Er stond een step klaar om door de winkel heen te crossen. Wat houten speelgoed, Ipad met kinderspelletjes, goede kleding voor een mooie prijs. Waarschijnlijk is dit allemaal bekend bij jullie. Ik weet dat jullie de kinderen verwennen met een stukje fruit, een zandbakje hebben voor de kinderen, houten fruit speelgoed en zo zijn er tal van andere leuke dingen die weinig kosten, maar wel een goede sfeer garanderen.

Veel succes!

Overdenkertje
Een blij mens koopt voor twee.

Omzetindex
Deze week zijn we van de zomer zo doorgeschoven naar de herfst. Ook dit weekend blijft het wisselvallig met zo nu en dan een flinke bui en temperaturen rond de 18 graden. Vanaf dinsdag kans op iets warmer weer met wat meer zon en minder regen. Wij zetten in op 110 punten.