Volop vakantie

09-08-2019

Nog één week, dan gaan de eerste scholen alweer aan de slag. Dus deze week is er nog een van volop vakantie! Waar u gevestigd bent zal mede bepalen hoe bij u de vakantieperiode verloopt. Heeft u extra of zelfs veel extra verkoopmogelijkheden of juist niet meer, maar juist minder. Of sluit u uw bedrijf zelfs voor een aantal weken en lost u op deze manier een rustige periode op. Een ding is zeker, er komt ook weer een eind aan deze situatie. Ik vraag mij weleens af hoe u omgaat met de wetenschap dat uw vaste klantenkring en de mensen daaromheen uw zaak bekijken als ze weer terugkomen. Want groente en fruit in het buitenland is vaak heel anders dan bij ons in Nederland.

Zo krijgen wij van een vakantievierende collega van u een foto opgestuurd van een prachtige fruit uitstalling op de markt in Las Palmas. 

Natuurlijk speelt het weer daarin een belangrijke rol, maar ook de tijd die de consument heeft om onze gezonde producten te consumeren is in een vakantieperiode anders dan in de regelmaat van het normale seizoen. Daarnaast ziet de consument in ieder land weer andere nieuwere manieren van presenteren en verkopen van onze producten. Let u daar zelf ook weleens op of vraagt u uw klant weleens wat ze daarvan vinden? Sta in elk geval open voor suggesties van uw klant en als u zelf elders bent geweest probeer dan eens iets uit van de ervaringen die u hebt opgedaan.