Ontwikkelingen

02-08-2019

Met gepaste trots kunnen wij melden dat wij deze week heel voorzichtig de eerste kisten Hollandse appelen en peren weer hebben mogen opnemen in ons assortiment. Zo hebben wij het seizoen in mogen luiden met de Discovery appelen. Altijd de eerste appel van het seizoen. Ook hebben we al een paar kistjes Delbar Estivale ontvangen. De aantallen zullen volgende week toenemen, zodat wij iedereen van u weer van de lekkerste nieuwe oogst appelen kunnen voorzien.

Vanaf maandag zal ook de Triomphe de Vienne weer volop beschikbaar zijn en ook de Clapp’s hebben we in het assortiment. Onze teler Verhage verwacht in september de eerste Elstar weer te kunnen leveren. Kortom volop mogelijkheden om weer lekker aan de gang te gaan met ons Hollands hardfruit!

Waar wij u vorige geattendeerd hebben op eventuele problemen met de vollegrond groenten, lijkt dit tot dusver mee te vallen. We kunnen zelfs een mooie weekactie inplannen met spinazie van onze vaste teler.

Wat betreft de kasgroenten ligt dit toch iets anders, zeker de komkommers hebben te lijden gehad onder het warme weer. Voor onze teler Vahl is het een uitdaging om de gewenste aantallen te kunnen uitleveren, houdt er daarom rekening mee dat het de komende weken een lastig product zal zijn. 

Op groentegebied kunnen wij wel iets anders leuks delen. Zo ontvangen wij maandag van onze leverancier alweer de eerste spruitjes. Misschien dat uw hoofd er zo midden in de zomer nog niet echt naar staat, toch mogen ze niet ontbreken bij de echte AGF-specialist.