Omdenken

02-08-2019

Een term die denkt in mogelijkheden en niet in problemen. Een soort manier van denken waarbij je kijkt naar de werkelijkheid, zoals die is en wat je daar mee zou kunnen.
Onlangs kwam ik op Social Media daar iets over tegen en dat ben ik gaan volgen. Er gaat veel langs je heen, maar sommige dingen blijven ook in gedachten hangen.

Een aantal quotes:

  • Soms help je iemand het best door te stoppen met helpen
  • Een te hoge verwachting is niets anders dan een toekomstige teleurstelling
  • Zoek niet naar 100 redenen waarom iets niet werk, maar naar 1 waarom het wel werkt.
  • Als je geen doel hebt, blijf je heen en weer rennen zonder te score

    Als een kind leert lopen en het 50 keer valt denkt het nooit: misschien is lopen niks voor mij Ik wil nu niet zeggen dat je een bepaalde denkwijze bij jezelf probeert om te gooien, maar wel dat het stof tot nadenken geeft. Als je maar regelmatig hierover een keer je gedachten laat gaan dan neem je het echt wel mee.

Het is voor mijn gevoel een positieve denkwijze om het negatieve de kop in te drukken.

Neem nu de laatste quote. Iedereen die iets 50x probeert denkt, laat maar zitten, dit is niets voor mij. En ja, een kind weet misschien niet beter, het moet gebeuren. We kunnen het weer gaan bekritiseren en er alles van vinden, maar toch geeft het een bepaald gevoel mee.

Spiegel zoiets aan situatie waarin je nu wat laat liggen, dan is toch juist het doel om daar resultaat te boeken. Ook hier komen in de praktijk zulke dingen voor. Zo kwam via via bij ons terecht dat we een stukje omzet bij een klant lieten liggen. Wij leveren er al, maar toch misten we een aanzienlijk deel, zonder dat we hiervan op de hoogte waren. Vervolgens hebben wij intern vooraf hierover gesproken, hoe dit aan te pakken en wat voor mogelijkheden wij hebben. De bereikbaarheid van de juiste persoon was zeer lastig. Wij hebben vele malen voor niets gebeld, belde terug op door hun aangegeven momenten zonder succes.

De dagen/weken verstreken voordat we de juiste persoon spraken. Uiteindelijk kregen we de juiste persoon te pakken. We hebben gedaan wat we van te voren besproken hadden. En nu? We behalen het stuk extra omzet waar we op uit waren. Een resultaat wat veel voldoening geeft. De vele verwoede pogingen zijn toch niet voor niets geweest. Maar als het nu niet was gelukt en alles bleef bij het oude? Dan hebben wij in ieder geval bewust kunnen zeggen: Nee, op basis van deze condities kunnen we het niet verzorgen. Dat geeft altijd nog meer voldoening dan wanneer je de kans helemaal niet hebt gehad. Bij het niet behalen van je doel bedenk dan dat succes vaak het gevolg is van een misstap in de juiste richting.

Veel succes!

Overdenkertje
Vind een baan die je leuk vindt en je voegt elke week vijf dagen toe. 

Omzetindex
De kans op een zeer warm zomerweer is erg klein deze maand. De temperaturen liggen volgende week met 20 à 22 graden rond normaal. Een bui en zonneschijn wisselen elkaar af. Wij zitten ook volgende week nog volop in de vakantietijd dus wij zetten in op 95 punten.