Wat is het warm

27-07-2019

Ik denk het meest besproken onderwerp van deze week, het weer. Ongeacht of je nu wel of niet van die hitte houdt, het is een bijzondere week geweest met deze on-Hollandse temperaturen die hitterecords uit 1944 deden sneuvelen. 

Dat de warmte onze branche geen goed deed mag wel gezegd worden. In de al rustige vakantieweken werd het met deze extreme temperaturen bij de meesten van u en bij ons wel rustiger. Ondanks dat er genoeg leuke handel op de markt is sloten de meeste mensen zich op in huis en lieten zich niet zien. 

Dan kan het soms wel eens moeilijk zijn om de moed erin te houden en uw klanten te blijven verrassen. Wij proberen met u mee te denken, zodat u weer iets leuks kan laten zien in uw winkel/kraam. Deze week hadden we een combipakket van meloenen samengesteld. Een actie die erg leuk gelopen heeft en waar wij ook vanuit jullie leuke reacties hebben gekregen. Wij horen en zien altijd graag wat jullie ermee doen, stuur dus vooral ook foto’s en reacties door naar orders@postuma.nl. 

Gelukkig is er ook genoeg positiefs te melden, zo kunnen we wel stellen dat we volop in de pruimen zitten. Elke dag ontvangen wij weer verse partijen Opal pruimen die wij graag met u delen. Ook de Reine Claude pruimen hebben wij weer toe kunnen voegen aan het pruimenassortiment. Dat begint met de Reine Claude d’oullins. Een wat grove Reine Claude met een iets lichtere schil en een honingzoete smaak. 

Groenten
Volgende week zal het met de vollegrond groenten wat lastig worden. Ze hebben het met de hitte zwaar te verduren gehad en hiervan toch wel een beste klap gekregen. Wij adviseren u dan ook hier rekening mee te houden.