Groentemannen bedenken nootplan voor Zwartsluis

13-07-2019

Tholen – “Waar is hier de nootingang? Wij zijn uw nieuwe plek voor nootgevallen!”, is de boodschap die rondzingt in Zwartsluis. “Met het verdwijnen van Het Notenhuys luidde bij ons direct de nootklok”, vertelt een van De Groentemannen Wout Timmerman. Vijf jaar geleden hadden ze al eens overwogen een notenassortiment op te nemen maar de “noot was toen nog niet aan de man.”

Door het stoppen van Het Notenhuys werd het notengebrek in Zwartsluis echter acuut. Dus bedachten De Groentemannen in overleg met Het Notenhuys een nootplan. De Groentemannen maakten een hoekje in de winkel vrij voor een notenassortiment. “We blijven ons concentreren op de AGF-business maar dit kunnen we er wel bijnemen. Je krijgt het kant en klaar binnen, dus het is niet veel extra werk”, vertelt Wout. “Bovendien past het goed bij AGF, het zijn ook zeer gezonde producten. Boordevol vitamines, eiwitten en gezonde vetten zorgen noten voor een betere concentratie, meer energie en verhoogde weerstand. Nootzakelijk voor een gezond lichaam dus.”  

De verbreding van het assortiment was ook  aanleiding voor een plaatselijke stunt. “In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben we door heel Zwartsluis bordjes Nootingang opgehangen waarbij de pijlen in de richting van onze winkel wezen. Zo weet iedereen dat ze voor noten bij ons terecht kunnen”, besluit Wout.