Van proberen kun je leren

15-06-2019

Afgelopen week ben ik met mijn zoon bezig geweest om hem vertrouwd te maken met een grotere fiets. Het is natuurlijk een beetje eng, maar na een kapotte knie en een paar blauwe plekken, gaat hij als de brandweer. Het vertrouwen hebben dat je eerst moet proberen om iets nieuws te kunnen leren.

Dit is natuurlijk bij ons in het bedrijf ook zo. Wij hebben nu drie containertrekkers rijden waarmee we drie containers tegelijk kunnen meenemen. Eerst wel een beetje eng om mee te rijden, maar als je gewend bent gaat het een stuk efficiënter.

Je moet natuurlijk wel goed kijken naar kosten en opbrengsten. Zo ook bij jullie in de winkel. Je kunt niet alles maar aanschaffen omdat iets sneller werkt. Soms is het zelfs beter om sommige zaken uit te gaan besteden. Gewoon proberen.

Met nieuwe of andere producten is het ook zo. Als je niet probeert dan weet je ook niet wat je ermee kunt maken. Ik zag afgelopen weekend allemaal afgeprijsde broccoli rijst in het vak liggen bij een Duitse discounter, zonder recept of voorbeeld van wat je ermee kunt doen.

Hier ligt de kracht van de specialist. Als je laat proeven en achter het product/recept gaat staan dan kun je mensen verleiden/uitdagen om het te proberen. Op Facebook zag ik een actie dat jongeren mochten koken in een winkel met bepaalde producten. Erg leuk, enthousiaste kinderen maar ook klanten die gingen proberen en de ingrediënten gingen kopen.

Veel succes!

Overdenkertje
Leren doe je nooit alleen. 

Omzetindex
Voor komende week worden er iets hogere temperaturen opgegeven. Van het weekend blijft het nog rond een graad of 20 hangen met zo nu en dan een bui, maar in de loop van de week gaan we naar de 25 graden met veel zon. Wij zetten in op 110 punten.