Biologisch eten is in opmars!

31-05-2019

Het gaat niet bepaald in sneltreinvaart, maar Nederlanders eten steeds meer biologische producten. De laatste 10 jaar is er een groei van ongeveer 5 procent per jaar. Doordat de biologische voedselproductie weinig druk legt op de omgeving en bodem leidt dit tot een duurzaam levensstijl. Klanten die voor biologisch kiezen leven vaak bewuster.

Nederlanders die voor biologisch kiezen doen dit vooral bij zuivel en aardappelen, groente en fruit. Doordat de biologische producten minder opbrengst hebben per hectare is de prijs vaak iets hoger. 

Het is voor de klant belangrijk dat ze een bewuste keuze kunnen maken tussen biologische producten en regulier. Momenteel laten we een klantengroep voorbij onze winkel/kraam lopen en die moeten we zien binnen te halen.

Postuma heeft in samenwerking met Zann een biologische concept ontwikkelt: “Mijn Bio Hoek“. Het is een mooi stevig opvallend modern rek, het rek is verrijdbaar en kan dus binnen en buiten op een opvallende plek geplaats worden. Op het rek past een assortiment van 10 tot 12  biologische producten.  Momenteel is er een mooi Hollands assortiment verkrijgbaar.

Informeer bij uw verkoper over dit concept.