Inkoop is een vak!

28-05-2019

Respect voor jullie specialisten. Iedere dag zorgen jullie ervoor dat er voldoende voorraad in de winkel ligt en de producten ook weer niet te lang blijven liggen. Over het algemeen beschikken jullie niet over een automatisch besteladvies systeem, zoals supermarkten die gebruiken. Het is dan de kwaliteit van de ondernemer/specialist om het juiste in te kopen.

Maar waar moet je nu eigenlijk allemaal rekening mee houden?

 • Het weer
 • De historie
 • De winkelvoorraad/doorlooptijd
  (hoe lang duurt het voor je het product hebt verkocht)
 • De gevoeligheid van het product
  (appelen of spinazie is een wereld van verschil)
 • De actie/prijs
 • Overtuigingskracht van de uitpak van je reclame display(s)
 • De horeca/werkfruit orders
 • Het snijplan
 • Etc.

Afgelopen zaterdag liep ik bij ons door het centrum en constateerde ik het volgende: supermarkten hadden weinig aardbeien in de winkel liggen, maar bij de specialist in de winkel en vooral op de markt waren ze er in overvloed. Dat is het mooie van onze handel, het laat zich niet automatiseren. Het heeft ook te maken met ervaring en het onderbuik gevoel, want aardbeien kun je op dit moment haast nooit te veel kopen. Groot, overtuigend en goed gepresenteerd is er echt veel in te verkopen in deze weken! Daarin toont de specialist ook vaak veel meer lef en zo hoort het ook! Combineren met frambozen, blauwe bessen en bramen is ook zeer aantrekkelijk voor de consument, zeker met de unieke open verpakking exclusief voor u als specialist van Driscoll met topkwaliteit in houdbaarheid en smaak! Wist u dat het zacht fruit een van de snelste stijgers is in consumptie op fruitgebied? Dus pak uw kansen!

Grote bedrijven hebben volledige inkoop- en marketingafdelingen, maar de specialist doet het met een klein team. Als je dan ziet dat wij samen er voor zorgen dat wij wel de producten op voorraad hebben, dan mogen we best trots zijn. Je moet een goed gevoel hebben voor de handel en dat is juist uw en onze kracht.

Maak van inkoop een marketingtool en verleid en verras uw consument elke keer weer! De laatste weken zijn producten, zoals Hoekstra druiven, ananassen en mango’s een aantal praktische voorbeelden van producten die daar uitermate geschikt voor zijn!

Wij, als complete AGF-groothandel, willen jullie zoveel mogelijk ondersteunen met de juiste producten, productinformatie, acties en advies. Lees a.u.b. onze weekberichten, dagtoppers, maar ook vooral de dagelijkse tekst onder onze prijslijst over wat wel en niet actueel is en speel daar handig op in. Onze inkopers en verkopers zijn iedere dag op zoek naar de juiste handel voor u, de AGF-specialist.

Nee verkopen of vergeten aandacht te leggen op de speerproducten in de daghandel mag u en ons eigenlijk nooit overkomen en dat blijft altijd een uitdaging!

Veel succes!

Overdenkertje
Als de verkoopkans er vandaag is kun je hem morgen niet meer inhalen.

Omzetindex
Dit weekend nog vrij zonnig en temperaturen rond de 20 graden. In het begin van de week neemt de bewolking toe en loopt de temperatuur terug naar een graad of 15. Ook is er een grote kans op regen. Wij zetten in op 110-130 punten en dat is natuurlijk voor de meesten met 1 verkoopdag minder.