Focus is belangrijker dan hard werken

17-05-2019

In de groente- en fruitwereld is altijd wat te doen. Wij zijn constant bezig met handel. Zoeken naar de beste producten voor een goede prijs. Waarom wordt dit wel verkocht en de andere producten niet? Wat doet het weer, hoeveel aardbeien gaan we verkopen?

Daarbij zijn wij met zijn allen bij Postuma druk bezig geweest met onze nieuwe werkplek. Na een paar weken denk je dat je rust hebt, maar het gaat gewoon weer door in de AGF-wereld.

Het klinkt voor ons raar, maar vaak is het beter om even een focusmomentje te pakken waar je even rustig gaat zitten.
Nadenken over hoe je de dag gaat plannen. Wie op welke plek moeten zitten.

Je kunt je focussen op een doel. Wij willen graag dat de consument de lekkerste en eerlijke producten kan kopen bij de specialist.

Een mooi voorbeeld van focus is een atleet. Ze hebben de focus om over x jaar een gouden medaille te halen op de Olympische Spelen.

Zij hebben de focus hierop en richten zich volledig op dit doel. Voeding, slapen, bewegen alles staat in het teken van het doel.

In diverse onderzoeken staat dat we ons 60-90 minuten achter elkaar kunnen focussen op iets.

Heb iedere dag focus op je werk, maar pak ook eens een uurtje om extra goed te kunnen focussen zonder telefoon/smartphone en collega’s om je heen.

En net als de sporter is het belangrijk om rust te nemen. Herstellen van je training/werk zorgt dat je weer ruimte hebt om helder na te denken.

Veel succes!

Overdenkertje
In de AGF-wereld is het moeilijk om deze rust te vinden, daarom een overdenkertje van mijn opa: van hard werken is nog nooit iemand dood gegaan.

Omzetindex
Het echte zomerweer laat nog even op zich wachten. Het is vrij zacht met temperaturen rond de 20 graden. Van het weekend laat de zon zich zo nu en dan zien, maar er is ook zeker kans op een bui. De rest van de week temperaturen rond de 18 graden, af en toe zon, maar ook zeker kans op een bui. Wij zetten in op 110 graden.