Draag bij aan een beter milieu!

17-05-2019

Zoals u weet maken wij ons sterk om het gebruik van plastic terug te dringen. Daarom hebben wij onlangs de champignons in kartonnen verpakking geïntroduceerd.
Eerlijkheidshalve moeten we erkennen dat de start moeizaam is. Feedback van vele van u hebben we tot ons genomen en daarom onlangs de maatvoering aangepast, zodat deze weer gelijk ligt aan de traditionele plasticverpakking. Dit heeft gelukkig al tot positieve reacties geleid. Zowel van onze klanten, andere champignontelers, verpakkingsproducenten, als van klanten van andere groothandelaren.

De open verpakking geeft een eerlijk beeld van de kwaliteit en wij durven op zeker te zeggen dat deze kwaliteit beter is dan het normale bakje. Echter verbloemt het lichtblauwe dekseltje bij de plastic bakjes veel. Dit betekent dat u, door de lichtblauwe deksel, de champignons als mooier ziet dan ze daadwerkelijk zijn. Bij de verwerking van de champignons komt dit ook wel aan het licht. Dus de consument zal een andere beoordeling geven aan de champignons als ze gebruikt gaan worden. De open verpakking is natuurlijk gevoeliger voor “koude” luchtstromen, daarom willen wij u vragen om daar rekening mee te houden met de plek die u kiest in uw winkel/kraam. 

Naast dat de kwaliteit gegarandeerd beter is, zijn we natuurlijk met zijn allen een behoorlijke uitdaging aangegaan, want we merken dat het blauwe bakje overal is ingeburgerd. Overal is het te koop en de consument weet niet beter. Wij zullen daarom de komende weken bij elk multi kratje 6 flyers toevoegen om de consument te overtuigen van het duurzame aspect. Daarnaast kunt u vanaf maandag bij uw verkoper gratis een A3 poster opvragen om nog meer aandacht van uw consument te vragen.

Want iedereen is zich ervan bewust, vroeg of laat, plastic wordt gereduceerd en ook het plastic bakje zal op den duur verdwijnen.
We vertrouwen op uw medewerking, samen zijn we sterk!