Afscheid nemen….

04-05-2019

Soms heb je van die periodes, dat moet je afscheid nemen van artikelen die al maanden vast in het assortiment zitten. Soms gemakkelijk, denk aan zuurkool als het zomer wordt, soms moeilijke met als voorbeeld de Elstar, de appel die iedere klant wenst en eigenlijk jaarrond beschikbaar zou moeten zijn. Een enkel jaar lukt dit wel, maar dit jaar niet. Voor deze appel geldt dat n.a.v. de hete zomer de beschikbaarheid nu al afneemt en met een week of 4 à 5 is het echt gebeurd.

Eigenlijk is het een beweging die steeds maar doorgaat. Maar niet altijd hebben we het in de gaten en soms blijf je ook weleens langer op de automatische piloot door bestellen, omdat je het zo gewend bent. Neem hier als voorbeeld: de Hollandse uien zijn eigenlijk aan het einde van het seizoen en de nieuwe uit Nieuw-Zeeland zijn ook al beschikbaar. Natuurlijk zorgt ook het prijsverschil dat men langer bij het Hollandse product blijft en dan plotseling, als het wat warmer wordt is de noodzaak om over te stappen groot genoeg om hier overheen te stappen.

En dan zijn er de producten die op en afgaan; kersen, perziken, nectarines. Ook deze producten zijn er weer en u beslist hoe en wanneer u overstapt of instapt. 

Een mooi proces en wij merken ook dat wij het niet voor u kunnen invullen, want iedere specialist heeft zijn of haar eigen reden voor de manier waarop men inkoopt.

Maar denk er ook aan wat UW klant wil: bent u op tijd met kersen, kasbloemkolen, perziken, nieuwe oogst uien, nieuwe oogst appelen en peren, bijzondere spulletjes, exotisch groente en fruit, enzovoort. Timmert u met uw unieke producten aan de weg, juist op die momenten dat “de concurrentie”  dat nog niet doet of wil of kan?

Soms gaat het ook niet alleen maar om de verkoop, maar ook om de beleving, het nieuwe, het bijzondere, het gevoel van: “oh, daar moet ik mijn spulletjes eigenlijk halen”. Dus blijf de klant verleiden, en verlekkeren, ook de komende week krijgt u weer volop kansen! Waaronder: MOEDERDAG! Want wie wil op zo’n bijzondere dag nou niet iets bijzonders doen.