Iedereen groet mij hier………

26-04-2019

Dat was deze week de uitspraak van de mevrouw van de Arbo dienst die voor het eerst bij ons op bezoek kwam. Zij was zeer verbaasd dat van orderpicker tot verkoper iedereen de moeite nam om haar te groeten. Ik was op mijn beurt weer verbaasd dat deze mevrouw verbaasd was, want ik vind het niet meer dan normaal en ik weet zeker dat het bij u in uw winkel, markt of waar u ook maar werkzaam bent in 99,9% van de gevallen de reactie hetzelfde was geweest.
Wij vinden het normaal, maar dat is het dus niet meer in deze tijd blijkbaar!

Natuurlijk zijn er grote sterke (vaak Amerikaanse) ketens die dit wel in hun strakke protocol hebben voorgeschreven en waar het ook standaard gedaan wordt. Haalt u maar eens een lekkere koffie bij Starbucks. Alleen dat hallo is gemaakt en dat voel je ook. Maar ik vind het ondanks dat ik weet dat het nep is wel prettig en word er zelf altijd een stukje vrolijker van.

Hallo zeggen tegen iemand betekent niet alleen hallo. Het betekent zo veel meer: zoals ik heb je gezien, ik vind je de moeite waard om te groeten en je bent welkom. Er zijn nog veel meer dingen die je daarmee kunt overbrengen aan uw klant, probeert u zelf er nog 1 of 2 bij te bedenken. Een heel belangrijke in onze winkels vind ik: ik herken je. Zeker ouderen zijn vaak eenzaam, maar niet alleen ouderen. Ook alleenstaande moeders en vaders en dan kan het verschil maken of iemand vaste klant wordt of niet of de klant bij jou en je team het gevoel van welkom krijgt of niet. 

Dit is, behalve onze op dit moment super interessante producten, zoals aardbeien en asperges, watermeloenen en frambozen, een USP (uniek onderscheidings(selling) punt) wat zijn weerga niet kent. Dus wees bijzonder met je producten en met je team in ieder klantcontact en blijf je mensen daarop wijzen en leer het vooral ook aan de nieuwe jongens en meisjes die bij u op zaterdag beginnen met het leren van het mooiste vak in de wereld.

Veel succes!

Overdenkertje
Als u als mens echt contact heeft met de ander, gaan alle deuren open en is alles mogelijk.

Omzetindex
Dit weekend een dip in het tot nu toe mooie lenteweer. Met een graad of 13 wordt het een stuk koeler en er zal zeer geregeld een bui vallen. In de loop van de week weer meer kans op zon en de temperatuur loopt iets op. Wij zetten in op 115 punten.