Kartonnen verpakkingen leiden tot toename verkoop groente en fruit

26-04-2019

Dit stelt Eric Chartrain, vicepresident en algemeen manager van EMEA Packaging. Een van de doelstellingen van grote Europese supermarktketens lijkt de uitroeiing van plastic verpakkingen te zijn, op de middellange en lange termijn. Met het oog op deze ‘antiplastic’ ontwikkeling, en de groeiende bewustwording van consumenten rondom zorg en respect voor het milieu, is de vraag hoe de toekomst van golfkartonnen en houten verpakkingen eruit zal zien.

“Golfkartonnen verpakkingen worden gemaakt van hernieuwbare en volledig recyclebare grondstoffen. Daarom is dit type verpakking de meest duurzame keuze. Het is een aantrekkelijke optie voor detailhandelaren in verse groenten en fruit, aangezien kartonnen verpakkingen volgens verschillende onderzoeken een positieve invloed hebben op het koopgedrag van de consumenten in de winkel en leiden tot een toename van de verkoop van groenten en fruit”, zegt Eric Chartrain, vicepresident en algemeen manager van EMEA Packaging, van International Paper. 

“Een ander voordeel is dat karton de versheid, het aroma, het uiterlijk en de smaak van het fruit langer behoudt dan plastic, waardoor de houdbaarheid van het product aanzienlijk toeneemt. De toekomst van kartonnen verpakkingen ziet er dan ook veelbelovend uit”, voegt Chartrain toe. “International Paper loopt hierin voorop. Samen met DeJong Verpakking heeft het bedrijf onlangs Husk geïntroduceerd, een gezamenlijk marketingproject om Europese detailhandelaren een solide en waardevol aanbod van kartonnen verpakkingen en andere diensten te kunnen bieden”.

“De overname van Envases Grau versterkt onze positie in de sector van verse groenten en fruit”

In 2018 draaide International Paper een netto omzet van 23 mld dollar (€20,5 mld), waarvan ongeveer 70% afkomstig was uit de wereldwijde verpakkingshandel van het bedrijf. De EMEA-regio is goed voor meer dan 10% van de netto omzet van verpakkingsproducten van het bedrijf. Onlangs verwierf International Paper het Valenciaanse bedrijf Envases Grau, een fabrikant van kartonnen en houten verpakkingen voor groenten en fruit.

“Golfkartonnen verpakkingen vormen een essentiële business voor International Paper. De overname van Envases Grau past binnen de strategie van het bedrijf om gunstige posities te verwerven op aantrekkelijke markten”, aldus Eric Chartrain.

“Envases Grau is een goed gepositioneerd bedrijf en is bekend vanwege zijn uitstekende service en zijn kwaliteitsproducten. Gedurende bijna 30 jaar hebben we succesvol samengewerkt. In deze periode was International Paper de enige leverancier van golfkartonnen platen voor Envases Grau. Deze overname betekent een uitstekende aanvulling op ons fabrieksnetwerk, die ons meer mogelijkheden geeft om onze activiteiten in Valencia uit te breiden en op die manier onze positie in de sector van verse groente en fruit te verstevigen. In samenwerking met onze fabriek in Gandía kunnen we een efficiëntere service verlenen aan onze klanten in de groenten- en fruitsector, met een nog betere selectie van hoogwaardige producten en diensten”, vervolgt de manager.

Aangezien Envases Grau nu onderdeel uitmaakt van International Paper, kunnen de “klanten van Envases Grau blijven genieten van dezelfde producten en diensten als voorheen, en kunnen ze bovendien profiteren van de infrastructuur en ondersteuning van een van de meest gewaardeerde en duurzame verpakkingsbedrijven ter wereld. Envases Grau heeft nu toegang tot de uitgebreide ervaring en kennis van International Paper op internationaal niveau. Het lokale team van werknemers profiteert van meer mogelijkheden op het gebied van opleiding en loopbaanontwikkeling,” besluit Chartrain.