Op = op

20-04-2019

Dit is iets waar wij in de AGF-wereld niet blij van worden. Wij willen graag alles leveren en doen er dan ook alles aan om producten te regelen.

De AGF-wereld is hierin vooruitstrevend. Wij hebben steeds weer nieuwe manieren om de teelt te beïnvloeden en zoeken naar mogelijkheden, zodat we jaarrond het product goed beschikbaar hebben.

Het duurt vaak maanden en zelfs jaren om een teelt van een product te starten. Dan is het toch heel bijzonder hoe wij met zijn allen in staat zijn om de consument tevreden te stellen.

Of verwacht de klant dat je vandaag wel Hollandse aardbeien hebt en de volgende keer niet. Bij andere vers collega’s is het gebruikelijk om te zeggen dat het op is en morgen weer vers binnenkomt of gebakken wordt. Natuurlijk zijn onze collega’s bakkers en slagers steeds beter in staat om hun consumenten tevreden te stellen. Maar toch heb ik het idee dat ik accepteer dat de slager op zaterdagmiddag om 14:00 uur geen BBQ-vlees meer heeft en dat ik het niet accepteer dat de specialist geen aardbeien meer heeft op een mooie zaterdagmiddag.

Er zijn veel bedrijven die vermelden op = op. Ze werken met partijhandel en dan moet je geluk hebben dat het er is. Prijstechnisch kan dit erg interessant zijn. Wij hebben leuke handel nodig en dat is het leuke van daghandel. Wij hebben deze periode weer mooie partijen aardbeien, een mooie vaste lijn met onze Polderkoninkjes en daarnaast leuke partijen die we voor u ingekocht hebben.

Toch is beschikbaarheid van het product steeds belangrijker aan het worden. Een mooi voorbeeld van wanneer een product op mag zijn in onze handel, zijn de asperges. Voor de Hollandse asperges zien we dat dit echt nog een seizoensproduct is die afhankelijk is van warmte. Toch valt (het voorjaar) Pasen niet altijd in een warme periode, maar zijn we wel in staat om asperges te hebben. Met behulp van kassen en verwarmde teelt zijn we goed in staat om aan de vraag te voldoen. Natuurlijk zullen wij de teler een hogere prijs moeten betalen. Wat is reëel en voor welke prijs is het nog te verkopen?

Het kan best zijn dat asperges over een aantal jaar meer een standaard product is geworden. Toch moeten we goed weten en uitdragen hoeveel werk, kennis en liefde voor het product er nodig is om iedere dag weer de mooiste en lekkerste producten te hebben.

Veel succes!

Overdenkertje
Specialist zijn is hip!

Omzetindex
Het beloofd een prachtig paasweekend te worden! De temperatuur komt op de meeste plekken ruim boven de 20 graden uit en de zon is volop aanwezig. Ook na het weekend lekker lenteweer met temperaturen rond de 20 graden en geregeld zon. Vanaf woensdag kans op een bui. Wij zetten in 115 punten.