Klantbezoek

15-03-2019

Onlangs heb ik een aantal bezoeken gebracht aan diverse van onze bestaande klanten. In dit geval klanten die ik zelf ook (dagelijks) spreek. Naast dat het goed is voor de relatie, vind ik het zelf ook meer dan interessant om een bedrijf weer eens te zien en personeel te zien/spreken. Iets wat ik graag mag doen en je komt daarbij veel verschillen tegen.

Verschillen die ontstaan natuurlijk in het begin door de gedachten van de ondernemer. Hopelijk zijn deze gedachten weer gedreven door de behoeftes van de consument.

Zomaar een opsomming van verschillen die je onderweg ziet: bediening, zelfbediening, modern, ouderwets, groot, klein, summiere presentatie, volle schappen.

En doordat je zoveel verschillen ziet is het ook makkelijker om ergens iets van te vinden en advies in te geven. Want wij hoeven het wiel niet uit te vinden, maar kunnen toch de goede dingen van de een overnemen en indien gewenst adviseren bij de ander?

Ik kwam ook iets unieks tegen, wat me echt positief heeft verrast en voor zover ik weet je nergens in het land ziet. Men zei ook tegen mij, dat ten tijde van ontwerp, advies niet welkom was. Het was een eigen idee en dit wilden ze graag zo doen. Als deze overtuiging zo sterk is dan moet je het ook uitwerken. De winkel is een rechthoek, met middenin twee blokken waar op 4 plekken kassa’s staan. De eerste paar seconden moest ik echt even kijken hoe de routing in de winkel was en vond ik het even onwennig, maar daarna was ik echt enthousiast. De winkel zit in een relatief kleine gemeenschap, met veel trouwe klanten. Het onwennige bij mezelf, zag ik om mij heen totaal niet.

Klanten lopen dus zowel voor als achter de toonbank. En als personeel sta je letterlijk tussen je klanten. Dit in combinatie met de huisstijl van de winkel vind ik het echt heel netjes. De basiskleur is zwart. Stellingen, meubels, toonbank, alles zwart en dat ingevuld met al het (kleurrijke) AGF. Een aanrader om eens te kijken als u in de buurt bent, Nieuwerkerk te Zeeland! Geen overmatig grote winkel in oppervlakte, maar wel met een gedachte en een moderne look en feel! Want als venter voorheen, is het idee nagenoeg gelijk gebleven, maar dan in een moderne stijl.

Voor degene onder ons, die niet regelmatig bij collega’s kijken, neemt u alstublieft de moeite. Een dagje op bezoek bij meerdere collega’s is zeker de moeite waard en indien gewenst kunnen wij u voorzien van diverse niet te missen adressen.

Veel succes!

Overdenkertje
Creativiteit brengt oneindig veel mogelijkheden waar veel anderen zich over zullen verwonderen. 

Omzetindex
Na een herfstachtige week, laat de zon zich de komende week weer wat vaker zien. Van het weekend nog vrij veel wind en regen, maar in de loop van de week neemt de kans op regen af en komt de zon tevoorschijn. De temperaturen lopen op naar de 15 graden. Wij zetten in op 95 punten.