Willie Wortel

04-03-2019

Wie kent hem niet, de olijke uitvinder uit Duckstad. Willie Wortel met zijn ”lampje” bouwt altijd de mooiste machines waarmee eigenlijk ieder wereldprobleem binnen de kortste keren werd opgelost. Daarvoor hebben wij Willie Wortel nu ook nodig. Want een van de grootste wereldproblemen in de groente- en fruitspeciaalzaak is dat de consument in veel gevallen geen of niet altijd een goed antwoord krijgt op zijn of haar vragen.

Waarom is dat een wereldprobleem hoor ik u denken. Het is een ramp voor iedere speciaalzaak in welke branche dan ook als het personeel niet als deskundig wordt ervaren door uw klanten. Want dat is vaak een van de belangrijkst redenen om hun gezonde voeding bij de AGF-specialist te willen kopen. Het andere wordt inmiddels veelal online gekocht of in een megastore waar de prijs over het algemeen het beste verkoopargument is. Dus geen deskundig personeel op de winkelvloer of achter de marktkraam is bij een AGF-specialist niets minder dan een regelrechte ramp.

Wij zien bij onze marktklanten dat daar over het algemeen de ondernemer altijd zelf achter de kraam staat tijdens de verkoopuren. Daardoor is daar de kennisoverdracht aan de medewerkers en de consument vaak beter dan in veel winkels waar de ondernemers behalve door de ruime openingstijden, maar ook nog door het moeten produceren, hier veel minder aan toe komen. 

Ook wij ondernemers hadden enkele decennia geleden over het algemeen meer productkennis dan tegenwoordig. Het verdwijnen van de verplichte vakopleiding is hier een oorzaak van, maar ook het feit dat vroeger veel groentemannen zelf op de veiling hun producten voor de klok kochten. Daardoor stonden ze toch dichter bij de (oorsprong) van de verse producten.

Wij willen met Willie Wortel op een moderne en vooral ook leuke manier uw medewerkers en misschien ook uw eigen kennis stimuleren. Het doel is de consument snel en adequaat van alle kennis te kunnen voorzien. Iedere vraag die u van uw klanten/consumenten kunt krijgen komt voorbij. Voorbeelden, vast herkenbaar: Wanneer zijn er weer nieuwe oogst minneola’s, hoe lang moet bladspinazie worden gekookt, ik heb ijzer tekort, welk product kan hier het beste bij helpen? Want de tijd om overal maar een pilletje voor te slikken ligt achter ons en het antwoord op de laatste vraag is niet spinazie. Wat wel? Ontdek het op de Willie Wortel Kick Off avonden en schrijf u in op een van de locaties in Nederland! Uitsluitend en specifiek voor alle AGF-specialisten van Nederland die hun medewerkers (ook de parttimers) gemakkelijk en goedkoop willen laten groeien tot AGF-vakspecialisten!

Wij zien uit naar uw komst!  

Voor opgave voor de Kick Off avonden zie hieronder in deze nieuwsbrief.

Overdenkertje
Zonder kennis geen deskundig advies. 

Omzetindex
De zonovergoten dagen liggen even achter ons, daarvoor in de plaats de komende week wat onbestendig weer. De kans op regen is aanzienlijk, maar met temperaturen rond de 10 graden is het relatief zacht. In het zuiden barst het Carnaval zometeen los dus daar zal het wat rustig zijn, maar in het noorden en midden is het gewone leven weer volop aan de gang. Wij zetten in op 80 punten voor het zuiden en 95/100 punten voor de rest van Nederland.