Power!

23-02-2019

Nooit gedacht dan we in powershotjes zouden gaan handelen, dat is nog eens een ver van mijn bed show.

Maar stilstaan en oogkleppen op doen brengt een mens niet verder in de toekomst, dus ook bij starre vasthouders “van doe maar gewoon dan doe je gek genoeg” (zoals ik) moet het vizier omhoog en moet de lans op de toekomst gericht worden.

En eerlijk is eerlijk, de verkoop gaat goed en wat nog mooier is, er komt een andere aandacht voor de producten die verwerkt worden tot deze shotjes. Want reken maar eens na, ze kosten nogal wat per liter product. Dan krijg je ook consumenten, (ja, ook de “hippe”) die denken dat kan ik zelf ook wel maken in m’n eigen keukentje.

Het is onderdeel van de omslag die gaande is: ons product is hip, alle tips voor gezondheid, visies van wereldleiders zijn ons goed gezind.

Dus weg met alle starre houdingen en doe je ogen open voor de nieuwe toekomst.

Storm op komst?
In de tropen loopt het qua productie niet zo lekker op de bananen plantages. De komende periode zal zich kenmerken door tekorten, met name in de weken 12 t/m 15 zullen er veel minder bananen beschikbaar zijn voor de markt. Het gevolg is dat de prijzen dan tijdelijk oplopen. Dat is op zich niet zo heel erg, wat wel erg is, is het feit dat in zo’n periode de kwaliteit ook onder druk komt te staan.

Wat is er aan de hand?
Door het El Nino effect kampen de grootst producerende landen Equator en Colombia enerzijds met te droog en te warm, (westzijde van Zuid-Amerika) en anderzijds te koud (oostzijde van Zuid-Amerika). En dit heeft gevolgen voor de groei en productie in deze gebieden. Het is tevens een feit dat zo goed elk merk in deze regio’s produceren, dus je kunt niet zeggen dat merk 1 er wel last van heeft en merk 2 niet.

Wij bereiden ons voor op deze periode en rekenen op uw begrip. Want niets is zo vervelend als: te kort, te duur en niet mooi genoeg. Daar zijn we ons heel goed bewust van.