Kwaliteit en kwaliteit

23-02-2019

Als je googelt op internet kom je wel 25 verschillende definities tegen van kwaliteit. Als men in de AGF-wereld vraagt naar kwaliteit denkt men al snel aan gestelde minimumeisen van het product. Maar voordat de consument het product kan beoordelen op kwaliteit zijn er al heel veel stappen van kwaliteit doorlopen. Neem de kwaliteit van teelt, inkoop, verkoop en de kwaliteit van u als specialist! Kwaliteit geeft dus ook aan of je dingen goed doet.

De kwaliteit van onze inkopers en onze kwaliteitscontroleurs bepalen in sterke mate wat u in de winkel heeft. Het is natuurlijk moeilijk om precies te bepalen wat u zoekt. Als wij denken dat we gemakkelijk een trailer vol met aardbeien kunnen verkopen, dan hebben wij u wel nodig om dit af te nemen en weg te zetten. De landelijke kwaliteitsvoorschriften voor aardbeien zijn wat losgelaten, zodat je veel verschil in partijen kunt hebben. De specialist kan hier het verschil maken met de supermarkt. U heeft de beste kwaliteit of u heeft bijvoorbeeld gegarandeerd de goedkoopste met een nette partij wat kromme en/of kleinere aardbeien.

Onze inkopers doen hun best om de beste kwaliteit sinaasappelen in te kopen. Zijn dit dan bijvoorbeeld die met de beste smaak, beste vorm, beste merk of langste houdbaarheid van een product. Wij proberen zoveel mogelijk aan uw wensen te voldoen, en als we op onze prijslijst kijken dan hebben wij de meeste soorten/merken van Nederland. En dan kan het (in theorie) nog voor komen dat wij uw kwaliteit niet hebben.

Dus een goede communicatie met u als onze afnemer is van levensbelang om er voor te zorgen dat wij precies bieden wat u wilt. Dus wees duidelijk en positief-kritisch richting uw vaste verkoper en bedenk dat we elkaar nodig hebben om de juiste kwaliteit bij u in de winkel of op de markt te krijgen.

Sommige mensen vinden dat fastfoodketens een geweldige kwaliteit bieden. In principe weet je altijd wat je krijgt op iedere plek en op ieder tijdstip. Netheid en hygiëne is strak geregeld. Door een beperkt assortiment kunnen deze ketens de doorloopsnelheid van producten hooghouden. Als u bijvoorbeeld de beste kwaliteit sperziebonen wilt verkopen, zijn deze na twee dagen in de winkel te hebben gelegen nog steeds van de beste kwaliteit?

Tot slot; u als ondernemer moet de kwaliteit hebben om goed in te schatten wat uw klant wil kopen. U als ondernemer moet uw medewerkers goed selecteren en instrueren/opleiden om bij hen de kwaliteiten te ontwikkelen om het product top te kunnen bewerken en de klant altijd met een glimlach en vakmanschap tevreden huiswaarts te laten gaan. Dan neemt uw consument al uw kwaliteiten niet alleen mee in de boodschappentas, maar ook in het hart en het hoofd. Op basis van uw unieke kwaliteiten zal uw klant/consument dan zeker bij u willen komen voor ECHTE KWALITEIT VAN DE SPECIALIST!

En daar zijn wij dan ook weer heel blij mee!

Veel succes!

Overdenkertje
Een probleem kan nooit groter zijn dan de oplossing die je ervoor bedacht hebt.  

Omzetindex
De lente keert volop terug deze week. Van het weekend zonovergoten en temperaturen rond de 12 graden. Ook de rest van de week overwegend zonnig en aangenaam qua temperatuur. Wij zetten in op 85 punten.