Kriebels…

15-02-2019

De dagen worden langer en de mensheid krijgt per dag meer behoefte aan licht. En als je dan zo’n mooie dag beleeft, dan begint het te kriebelen.

Dan is er plots behoefte aan andere producten, dan is een lente of zomers product plotseling in de belangstelling. En dat mag ook.

Maar een zwaluw maakt nog geen zomer zegt men dan. En dat is ook zo. Het betekent voor een ondernemer vaak en snel switchen, soms zelfs op 1 dag meerdere keren. En dat is niet erg, maar wel werk. Maar wie denkt zonder werk succesvol te kunnen zijn heeft een verkeerd vak gekozen. Het blijft uw en onze taak de kopende partij tevreden te houden! En laten we eerlijk zijn, als dat dan ook lukt, dan heb je daar ook het plezier van. En plezier maakt het werk weer lichter.

Kortom: laat de lentekriebels welig tieren en help uw klanten daar ook een beetje bij en schakel op tijd weer terug of vooruit in een andere modus. Dan blijft het runnen van een handel in AGF een plezier!

Gember….
Wat een product! Al eeuwenoud en eigenlijk pas sinds een paar jaar in opmars in het vers kanaal. Door alle mediaondersteuning, de vele recepten met gember en de aanbevelingen van de gezondheid goeroes zorgen voor een zeer goede belangstelling.

Normaal is gember, een wortelgewas, behoorlijk stabiel in prijs. En dat is op dit moment niet zo. De prijzen zijn nu tijdelijk erg hoog, omdat de oude voorraden gewoon vroeg op zijn gegaan en de aanvoer van de nieuwe oogst gember mondjesmaat op gang is gekomen.

Gember moet namelijk na de oogst goed gedroogd worden, dat bevordert de houdbaarheid. Door de tekorten is er al wel gember onderweg naar Europa vanuit China, maar alles is eigenlijk net niet droog genoeg. Dat komt door de tekorten op de markt.

Soms moet de gember na binnenkomst in Europa nog worden afgedroogd, om schimmelvorming te voorkomen. Men verwacht dat de huidige dure periode circa 3 weken aanhoud, daarna zou de aanvoer weer op orde moeten zijn, met een daarbij behorende marktconforme prijs.