Blijven vernieuwen

09-02-2019

Ik denk dat dit een van de meest uitdagende en tegelijkertijd een van de meest noodzakelijke dingen is voor een ondernemer. Ik merk dat je dit soms eigenlijk bijna vanzelf vergeet. Je bent zo druk of vastgeroest in je dagelijks werkzaamheden en manier van doen dat je vergeet om afstand te nemen en kritisch te kijken naar dingen die beter of anders moeten. Ik heb daar zelf andere mensen bij nodig en gelukkig hebben wij hier intern een paar mensen die daar beter in zijn.

Zij vertellen vaak een verhaal wat eigenlijk eerst helemaal niet leuk is om te horen. Sterker nog je voelt een bepaalde tegenzin. Maar als je de tijd neemt om er goed naar te luisteren en even over nadenkt zijn het vaak juist de dingen die je niet wilt horen die de vinger op de pijnlijke plek leggen.

Als je dat beseft dan krijg je ook door dat er vaak toch een kern van waarheid in zit. Vervolgens moet je de tijd en de energie vrijmaken om wat te doen aan de genoemde problemen of uitdagingen. Dit alles wordt van u gevraagd als ondernemer naast de dagelijkse taken en werkzaamheden. Maar weet dat er aan het einde van dit hele traject altijd een beloning ligt. Dit kan zijn in keiharde munt maar ook in een verbeterde klanttevredenheid, of in het slechtste geval een ervaring rijker en een illusie armer.

Hoe dan ook vernieuwen is noodzakelijk, hier kunnen en moeten we  elkaar ook bij helpen. Als we kijken naar producten dan is het aan ons om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen aan de kant van de teler/producent en u kunt ons weer vertellen waar uw klanten naar vragen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat we scherp blijven en blijven vernieuwen.

Zo gaan wij binnenkort ons gesneden assortiment onder de loep nemen, als u hier suggesties in heeft dan horen wij graag van u. En dat geldt ook voor alle andere zaken waarvan u als klant zegt, waarom doen jullie dat niet anders?

Veel succes!

Overdenkertje
Het overdenkertje van deze week is een plaatje, omdat dit nu eenmaal meer zegt dan duizend woorden. En ja om de boodschap duidelijk te maken moet je soms een beetje overdrijven.

Omzetindex
De herfstdagen liggen nog niet achter ons. Dit weekend nog veel wind en best nog wel eens een bui. In de loop van de week laat de zon zich wat meer zich en neemt de kans op regen af. De temperatuur zal wel iets zakken naar een graad of 5. Wij zetten in op 90 punten.