Karakter!

25-01-2019

Het is Citrus tijd en iedereen mag het weten. Er is zoveel en zo lekker fruit beschikbaar, dat het soms moeilijk kiezen is. En het is de kunst om in die uitgebreide Citrusmarkt toch nog karakter te tonen in de keuzes die u maakt. Om deze reden maken wij de komende week een actie met mooie en lekkere bloedsinaasappelen. Wij denken dat het een goed idee is dat alle groente- en fruitspecialisten aandacht besteden aan dit product. 

Laat uw klant weten dat er seizoenen zijn met meer en minder, met gewoon en bijzonder, met goedkoop en duur. Laat uw klanten weten dat u de specialist bent waar ze terecht kunnen voor al het beschikbare Citrus! Natuurlijk het grootwinkelbedrijf roert zich ook in zo’n overvloedige periode, maar zij zullen zich nooit zo kunnen specialiseren als u! Het is al vaak geschreven, als je goed bent, draag dat dan ook uit, geen valse bescheidenheid!

Over bloedsinaasappelen valt heel wat te vertellen. Om te beginnen zijn er veel soorten, vol bloed, half bloed, lekker en minder lekker (deze worden vooral in de industrie gebruikt).

De komende week beschikken we over: Sanguinelli uit Spanje, een veredeling van de Sanguine. De overbekende Moro uit Italie, volle smaak, wat robuuster fruit, en de verfijnde Tarocco! Deze laatste gaat in onze actie! 

Het vruchtvlees van de Tarocco kleurt nooit helemaal rood, zoals bij de andere bloedsinaasappelen, maar blijft gedeeltelijk rood/oranje. Dit is sterker of minder sterk afhankelijk van temperatuurverschillen in de nacht. Want alle bloedsinaasappelen hebben nachten met vorst nodig om hun mooie donkerrode kleur te ontwikkelen. Door zijn dunne schil is hij gemakkelijk te schillen en bovendien bevat hij geen of nauwelijks pitjes.

De meeste van onze Tarocco’s komen van Sicilië en groeien aan de voet van de Etna. Daar wordt de smaak het best ontwikkeld door het klimaat in combinatie met de vulkanische aard van het eiland. De Tarocco heeft ook het hoogste vitamine C en kaliumgehalte van alle sinaasappelen, voornamelijk vanwege de vruchtbare grond rondom de Etna. Laat uw klant proeven en proberen en geniet van dit wonder van de natuur! In de komende zaterdageditie besteed de Telegraaf ook uitgebreid aandacht aan de Tarocco. Grijp uw kans en laat de consument weten dat de Tarocco bij de betere fruitspeciaalzaken te vinden zijn, bij u dus!