Jaloezie is een teken van ambitie?

25-01-2019

Dit stond afgelopen week als kop boven een stukje in een regionaal dagblad. Het klopt dat je meestal negatief tegen jaloezie aankijkt. Maar toch zit er ook iets in dat je denkt dat de andere het beter kan dan jij en dat je het graag net zo goed of zelfs beter wilt doen.

Jaloezie is een gemoedtoestand of emotie. Je kunt er weinig aan doen. Het is hoe je ermee omgaat. Iemand heeft iets en jij hebt het niet. Zo is dit in je persoonlijke sfeer, maar ook zakelijk. Je wilt graag ook net zo veel vrienden, twee weken op winstersport, de nieuwste steamer en een nieuwe bedrijfswagen met dikke velgen.

Als je op internet zoekt kom je onderstaande tegen:

Jaloezie wordt bij de meeste mensen opgewekt als zij bij anderen materie, eigenschappen of bepaalde relaties zien die zij graag willen hebben of waarvan zij het niet kunnen uitstaan dat anderen het wel hebben en zij zelf niet.

Het is dus iets wat je lichaam opwekt. Je kunt hier een reactie opgeven. Dat is ook de kern van dit verhaal. Vraag aan jezelf waarom je jaloers bent. Tel je eigen zegeningen en trek je plan als je iets ook graag wilt om dit te bereiken.

zo zie je dat je jaloezie positief kan ombuigen naar ambitie bij jezelf als ondernemer maar ook bij je personeel. Samen gaan voor een beter product, nieuwe kansen, meer verantwoordelijkheid.

Ik ben zelf regelmatig jaloers. Je hebt het gevoel dat iedereen meer verdient en dat ze ook nog veel tijd hebben om leuke dingen te doen. Waarom wordt er zoveel gegeten in het fastfood restaurant? Natuurlijk hebben we als Postuma een mooi pand gekregen, maar er zijn natuurlijk nog veel mooiere gebouwen met nog meer technische snufjes. Toch is het vaak niet nodig om jaloers te zijn en ga er ambitieus mee om. Waarom ben ik jaloers? is het hebzucht, onzekerheid, angst, afwijzing het gevoel dat je het zelf niet goed doet. Vraag je dan ook of wat je gelukkig maakt en trek je plan.

Veel succes!

Overdenkertje
Van jaloezie moet je leren. 

Omzetindex
Van het weekend smelten de laatste restjes sneeuw weg. De temperatuur schiet omhoog naar een graad of 7. Hierdoor moeten wij de zon de komende dagen wel missen en zal het een nat weekend worden. Aan het eind van de week loopt de temperatuur weer wat terug en zal de nachtvorst terugkeren. Wij zetten in op 90 punten.