2019!

07-01-2019

De start van het nieuwe jaar is een feit!

En de komende week gaat iedereen weer gewoon naar school en aan het werk, dus liggen er weer volop verkoop kansen! U dient uiteraard wel rekening te houden met het feit dat de BTW naar 9% is gegaan, wat in principe een prijsverhoging teweeg brengt. Daar staat tegenover dat de consument meer te besteden krijgt.

Wat ook hierbij opvalt is dat prijzen die al jarenlang als vast werden ervaren nu meer omhoog gaan dan de 3% van de BTW stijging. Soms zie je prijsstijgingen in deze gevallen van 6-10% wat dan uiteraard de winst ten goede komt. Let u daar ook al op? Zo kun je van bedreigingen dus ook kansen maken. Het is een kwestie van rekenen.

De gezondheid staat weer centraal!
Veel mensen hebben goede voornemens, en willen bewust en verantwoord kopen.

U heeft daarvoor de beschikking over een super mooi assortiment. En let deze weken vooral op de producten die “in het seizoen zijn”. Die zijn het meest actueel. Volle smaken en scherpe prijzen zijn dan mogelijk. Deze weken denken we dan aan sinaasappelen in het bijzonder. Er is veel en lekker beschikbaar! 

U denkt: ook mandarijnen, maar dit product krijgt de komende week te maken met grote veranderingen. Gewone clementines zijn afgelopen en de eerste late soorten dienen zich aan (zoals Or en Tango). Begrijp me niet verkeerd, mandarijnen zullen er volop zijn en de mogelijkheden om je daarmee te onderscheiden zijn er!

Kortom, we gaan lekker en vol energie aan de slag in dit nieuwe jaar 2019! Succes allemaal.