2019, een frisse start!

07-01-2019

Dat is het gevoel in mijn onderbuik als “ondernemer’’. Een frisse start met een gezonde dosis nieuwsgierigheid over welke kansen dit jaar zal gaan bieden. Hoewel het deze week nog een vakantieweek is, merk ik bij ons een stukje gezonde spanning en hectiek in de handel zoals wij dat noemen in onze vaktaal! Wellicht herkent u dit bij uzelf ook al deze week?

Maar gevoel moet je altijd spiegelen aan feiten en wat zijn die dan op dit moment?

Numero 1                      
De Btw-verhoging is eigenlijk niet goed voor de consumptie van groenten en fruit, maar de discussie is wel heel erg goed voor onze branche. Het hele land vindt het belachelijk dat onze producten nu van 6 naar 9% belast worden. Een ordinaire belastingverhoging van 50% op het gezondste voedsel dat er maar is! Tijd voor actie en maak uzelf zichtbaar in deze discussie! Ik zag enkele ondernemers er al slim op inspelen door o.a. de prijsverhoging officieel niet door te voeren. Maar het maakt niet uit hoe, maar meng u in deze discussie en laat u positief zien!  

Numero 2                      
Januari de maand om een gezonde levensstijl te promoten met daarbij alles wat onze gezonde snoepwinkels en marktkoopmannen te bieden hebben! Speel er op in en wees actueel!  

Numero 3                       
Hogere bestedingsruimte van de consument en het economisch vooruitzicht in 2019 is toch een kans. Meer euro’s in de portemonnee van onze consumenten, Gemak en Gezond scoort, Lekker en Gezond of BIO-hoek ook!  

Numero 4                      
Postuma AGF heeft haar verhuizingsperikelen achter de rug en alle focus kan weer op onze klanten worden gelegd op alle mogelijk manieren. Wij dagen u uit dit jaar, maar wij laten ons ook graag uitdagen door u!  Wij willen samen met u uitdragen dat er toekomst is voor de huidige generatie groentemannen en vrouwen van Nederland!

Numero 5                      
Wij gaan u het komend jaar verrassen met onze Willie Wortel app, nog meer meedenken met uw onderneming en kunnen u nu ook vanuit onze eigen snijderij bedienen met een uniek en kwalitatief hoogwaardig assortiment gesneden groentes speciaal voor de groenteman. 

Numero 6                      
Ook gaan wij dit jaar tijdig met u een jaarplanning maken waarin we gedurende het kalenderjaar u van veel extra handvatten en inspiratie gaan voorzien. Denkt u daarbij aan: leuke en leerzame uitstapjes, meer kennisuitwisseling tussen onze klanten en o.a. betere cijfermatige begeleidingsmogelijkheden en verdienmodellen. 

Numero 7                      
Wij gaan dit jaar extra investeren in onze relaties met telers en op zoek naar nog meer unieke producten speciaal voor de AGF-specialist! 

Numero 8                      
Duurzaamheid, een hot item waar wij met onze aardwarmte bron uit de Koekoek, onze zonnepanelen op de groothandel en andere slimme manieren onze footprint terugbrengen tot het minimum. Denk ook aan de natuurlijke bestrijdingsmiddelen waar steeds meer van onze telers mee werken in plaats van andere vervuilende bestrijdingsmiddelen.

En ik kan best nog wel even doorgaan, maar ik denk dat dit voor nu even genoeg punten zijn om u over na te laten denken wat voor mooie kansen 2019 ons als branche nu al biedt. Wij hopen dat u ons weet te vinden in 2019 en dat niet alleen wat betreft onze producten en uw inkoop, maar ook minstens even belangrijk als gelijkwaardige partners die elkaar eerlijk en open durven op te zoeken om samen te zoeken naar verbeteringen voor u en ons.

Veel succes!

Overdenkertje

De beste wensen zijn snel gesproken, maar alleen die ze uit hun hart tegen u spreken hebben echte waarde.


Omzetindex
De eerste week van januari moeten traditioneel de koelkasten en broodtrommels weer worden gevuld met “doe maar lekker gezond” en gaan de mensen massaal aan de lijn. Het weer lijkt ook redelijk voor de tijd van het jaar en dat  brengt ons op 110-115 punten.