Afsluiting van het jaar

28-12-2018

Wat gaan we doen in 2019? Een vraag die iedereen zichzelf stelt. Het is natuurlijk logisch dat je wilt weten wat je gaat doen en hoe hoog je de lat legt. Je kunt niet alles van tevoren weten, maar je moet wel zelf een bepaalde richting kiezen.

We hebben de Kerstdagen weer achter ons gelaten. Voor ons is de verkoop mooi verspreid dit jaar en afgelopen week hebben we een leuke en drukke kerstverkoop gehad. Zo in de laatste week van het jaar is het tijd om te evalueren en vooruit te kijken.

De vraag is altijd weer, wat verwachten we aan nieuwe klanten? Belangrijk is ook, hoe houden we onze bestaande klanten tevreden?
Wij zijn erg tevreden over 2018 en hopen dat jullie dit ook zijn. Voor het aankomend jaar zijn we weer druk bezig om leuke acties te ontwikkelen. Dit zijn allemaal mooie vooruitzichten. Toch zijn er ook minder leuke zaken waar je over na moet denken. Met name op personeelsgebied moet je steeds meer na gaan denken op welke manier en voor hoelang je mensen in dienst neemt. Dit geldt natuurlijk ook voor jullie in de winkel.

Er zijn natuurlijk veel meer kansen en bedreigingen. Met name het stukje opvolging is een belangrijk punt. Wij zagen het afgelopen jaar steeds meer locaties vrijkomen van bestaande en nieuw te openen speciaalzaken. Wij zien dit als een grote uitdaging en hopen hier samen met jullie, stappen in te kunnen maken in 2019.
Als ik afgelopen jaar terugkijk, zie, hoor en voel ik dat we dit jaar stappen hebben gezet. Maar hoe is het over 5 jaar? Er zijn veel vakmannen die stoppen of minder willen werken. Hoe pakken we dit aan?

Er lopen via diverse kanalen verschillende projecten. In de media wordt de laatste tijd positief gesproken over de speciaalzaak, maar zonder de juiste mensen kan geen zaak bestaan.
Uw verkoper en onze buitendienst willen graag met u meedenken.

Overdenkertje
Regeren is vooruitzien.

Omzetindex
Het is relatief zacht voor de tijd van het jaar met veel bewolking en weinig neerslag. Dit houdt aankomende week aan. Vanaf donderdag iets koeler en wat meer kans op zon. Wij zetten in op 85 punten.