Spaans Citrus

09-11-2018

Deze week merk je het echt, het Spaanse Citrus seizoen is weer erg actueel. Natuurlijk zijn we al weken bezig, maar het is altijd weer wachten op het complete assortiment. Op de clementines als je met de satsuma’s bezig bent, op de navelina‘s als de lekkere handsinaasappelen op zijn, nieuwe oogst citroenen als de overzeese niet zo mooi meer zijn en ga zo maar door. Maar wat nog belangrijker is: de consument, uw klant moet er volmondig aan toe zijn! En we raken nu zover in het seizoen, dat dit aan de orde is.

Dus promoot het Spaanse Citrus en vertel uw klanten op allerlei manieren dat u kiest voor de lekkerste of de goedkoopste, de beste of grote bulk volumes en vertel waarmee u het verschil maakt met de concurrentie. Het maakt niet uit, vertel uw klant uw motivatie, uw passie vertelt. Want passief afwachten en achteroverleunen is niet de juiste manier. Uw klant komt naar u toe, en daar hebben ze een reden voor, weet u het nog?

Verder met het Spaanse Citrus seizoen. Allereerst hartelijk dank voor de zeer enthousiaste reacties op onze actie die loopt tot het einde van het jaar!  Wij hebben met het merk Ros een merk in huis waarmee u over de top van het Spaanse fruit kunt beschikken. We zijn er blij mee en zullen er ook voor zorgen dat u er blij mee blijft.

Voor wat betreft de mandarijnen zijn we nu al weer met het 4de soort bezig. De eerste waren Clemenrubi, gevolgd door Moiro, Oronule en nu komen de clemenule aan de beurt, dit soort blijft het langst beschikbaar en wordt in januari opgevolgd  door de andere soorten zoals Clemenvilla, nadorcot, tango en nog meer nieuwe rassen.

De maat valt dit jaar iets kleiner uit, als gevolg van de droogte in de zomer. Mogelijk dat het fruit dat nu nog “hangt” nog iets gaat groeien. Dat geldt ook voor de sinaasappelen. Klein vallend is de meest gehoorde term als je het over sinaasappelen hebt.  Wij kunnen er met z’n allen niet veel aan veranderen. Je kunt wel bedenken dat grote maten als gevolg hiervan in verhouding duurder zullen blijven dan de kleine maten. Gewoon een kwestie van vraag en aanbod.

De navelina’s zijn uiteraard al gestart en zullen iedere week nog beter worden, tot ze half december het hoogtepunt bereiken. De salustiana’s zijn ook pas half december een beetje goed genoeg, maar door het gebrek aan perssinaasappelen zullen we binnen twee weken de eersten wel zien verschijnen.
Citroenen zijn er al weer volop. Opmerkelijk de grote prijsverschillen tussen de gewone en extra mooie. Dit zal de komende weken wel iets dichter naar elkaar toe kruipen, maar het aandeel super mooie is in verhouding wat klein tot de “gewone standaard” en/ of klasse 2 vruchten.
Kortom, we zijn begonnen aan een mooi seizoen met Spaans Citrus en maak u sterk met uw kwaliteit en profileer uzelf.