Herfstvakantie in het noorden

19-10-2018

De komende week heeft het noorden van het land herfstvakantie en dan zal het niet zo mooi zijn, wat koeler en wat herfstiger geven ze aan.
Ditzelfde mooie weer heeft de productie van bijvoorbeeld aardbeien aardig in de war gestuurd. Wat een grote aanvoer en dat met super mooi weer. Toch is het dan moeilijk om de consument te overtuigen deze lekkernij aan te schaffen. Je moet er veel meer moeite voor doen dan bijvoorbeeld in mei of juni. Maar je kunt je er wel mee onderscheiden, want wat een mooie kwaliteiten en aantrekkelijk prijzen de afgelopen week. Hoe dit er volgende week uitziet weten we natuurlijk nog niet, al is het voor de producenten te hopen dat het wat beter wordt.

Die moeite die je moet doen om de consument te overtuigen heeft te maken met het gevoel voor het seizoen. Voor andere producten hoef je minder moeite te doen, omdat de consument gewoon zin heeft in bijvoorbeeld: mandarijnen, appelen, peren en druiven. Dat hoort nou eenmaal bij het seizoen.

En hoe het ook is: het is nooit saai in ons vak. Vul de behoefte van de consument op de juiste manier in en probeer met actief zijn, gekkigheid, prijs, uitstalling en natuurlijk met de mond  om de buitenkansjes (die er altijd zijn) te verkopen en zo een actief en aantrekkelijk verkooppunt te zijn van onze prachtige handel!

Sperziebonen van Van Oers
Er ontstaat enige verwarring nu van Oers zijn sperziebonen in andere verpakking gaat uitleveren. Het zit zo: Doordat van Oers een nieuwe mede-eigenaar heeft gekregen is er besloten om voor de sperziebonen een andere verpakking te gaan gebruiken. U zult begrijpen dat er in de vele pakstations nog een oude voorraad dozen staat, die niet als nutteloos worden beschouwd en gewoon worden gebruikt. Doordat er steeds in verschillende stations wordt ingepakt hebben we dus even te maken met de ene keer de oude en de andere keer de nieuwe doos. Dit geldt voor Marokko, maar verder op in het seizoen ook voor Senegal, Ethiopië, Egypte en Kenia. Maar na verloop van tijd zullen dus alle bonen in de nieuwe verpakking (zie bovenstaande foto) aangevoerd worden.