Sparen

03-10-2018

Afgelopen weekend stond social media vol met vragen om zegeltjes voor een miniatuur racewagen. Er werden zelfs via Marktplaats zegeltjes aangeboden. Is dit nu een succes of kleven er ook nadelen aan zo’n actie? Wat zijn de voorwaarden voor een succesvolle actie?

Ik moet zeggen dat mijn beide zoons met behulp van familie een autootje mochten halen. De vraag is wel of het allemaal zo positief is. Een paar maanden geleden zijn we aan het sparen geweest voor een Tour de France shirt. Toen we het boekje vol hadden was de actie wegens succes gestopt. Als je zoekt naar een goede spaaractie vind je meerdere tips.

Tip 1

Houd het simpel: Verbind niet teveel voorwaarden aan je actie. Hiermee zorg je ervoor dat er zoveel mogelijk klanten meedoen met jouw actie. Vermeld ook duidelijk waarvoor uw klanten kunnen sparen. Een voorbeeld van een goede actie: Voor elke 10 euro aan boodschappen ontvangt u 1 actiepunt. 10 actiepunten kunt u inwisselen voor een gratis theepot.

Tip 2
Relevantie: Des te meer je weet over je klant, des te relevanter je je spaaractie kunt maken.

Tip 3
Wees veelzijdig: Iedere klant heeft een eigen reden om mee te doen met jouw spaaractie. Door jouw actie niet te specifiek te maken, spreek je een bredere doelgroep aan.

Tip 4
Maak het visueel: Zorg dat je klanten kunnen zien hoeveel punten ze nog moeten sparen voor ze iets krijgen. Dit werkt stimulerend en draagt bij aan het succes van uw actie.

Tip 5
Maak gebruik van social media: Met de inzet van social media en bereik je snel een groot publiek. Je kunt naast het inzetten van social advertising ook zorgen leuke deelbare content om jouw actie onder de aandacht te brengen, zoals een persoonlijke Youtube video of foto.

Dit zijn natuurlijke bruikbare tips. Toch loopt niet iedereen warm voor een spaaractie. Als je een tas vol met spaarpasjes en zegeltjes mee moet nemen als je boodschappen gaat doen is denk ik niet de bedoeling.

Ga je bewust naar een andere winkel omdat je daar kunt sparen? Toch kan het wel helpen om nieuwe klanten aan te trekken en je gemiddelde besteding te verhogen. Als u nog tips heeft of juist een leuke spaaractie op wilt zetten laat het ons weten.

Veel succes!

Overdenkertje
Drinken we DE koffie om de spaarpunten?

Omzetindex
Na een paar lekkere dagen komen we toch in wat herfstachtig weer terecht. De temperatuur schommelt rond de 15 graden en er is kans op zo nu en dan een bui, maar niet grote hoeveelheden. Wij zetten in op 90 punten.