Terug naar school!

06-09-2018

Je leest het overal, nu in het hele land: ‘’de scholen zijn weer begonnen” .

En het is ontegenzeggelijk waar, dat heeft best invloed in de maatschappij. Er staan weer meer files, de boodschappen worden weer op andere tijden gedaan, het consumptiegedrag verandert. Want Nederland keert weer terug naar de regelmaat van alle dag.

Welke invloed dat heeft op het runnen van een AGF-zaak, dat weet u als geen ander.

Ik ben benieuwd of en wat u doet aan dit soort maatschappelijke veranderingen. Net zo goed zijn wij benieuwd naar alle andere zaken en ontwikkelingen die u bezighouden. We hopen dat, als de meeste verkopers de komende weken weer op hun post zitten, u ook de moeite wilt nemen uw ervaringen, vreugdes en zorgen te delen, zodat we met u mee kunnen leven en mee kunnen denken. Dat vinden alle mensen bij Postuma belangrijk.

Aardbeien in de vrije markt….

Regelmatig krijgen we opmerkingen over de verpakking van de aardbeien die we in de vrije markt bijkopen. We hebben het dan over de pondbakken in eps. De reden van deze verpakking is als volgt uit te leggen: deze aardbeien worden aangeboden nadat ze geplukt zijn, logisch, en omdat het nu eenmaal een feit is dat de grootste inkopers verlangen dat deze aardbeien worden aangeleverd in dat bekende/beruchte hoge doosje, ligt het voor de hand dat de telers dit direct bij de pluk in dit doosje doen, omdat ompakken van aardbeien nou eenmaal niet handig en verstandig is.

Waarom deze partijen vragen om dat hogere doosje: op heel veel plaatsten worden de aardbeien na aankoop afgedekt met een seal. Dat is zover geautomatiseerd, dat het noodzakelijk is dat een dergelijk doosje door de machine heen gaat. Ons lijkt het allemaal best wel duidelijk. Wel begrijpen we dat het voor heel veel van u niet als ideaal wordt beschouwd, omdat het zonder seal net lijkt dat het doosje niet vol is.

Is dit te voorkomen? Ja en nee. Als we aardbeien kopen die nog geplukt moeten worden is het geen probleem, maar dan heb je te maken met een andere manier van prijsvorming.

Twee oplossingen bieden wij u zo mogelijk aan: onze vaste telers gebruiken deze doosjes niet, dus die zijn altijd verpakt op de mooiste manier. Daarnaast kopen we ook de 8x 500 gram verpakkingen, dat zijn ook altijd de goede verpakkingen, alleen hebben we dan te maken met €0,15 extra kosten per 500 gram. Soms is dat een bepalend verschil, dat zult u begrijpen.