Week 34

17-08-2018

En langzaam keert Nederland weer terug in een gewone modus. De eerste vakanties zijn voorbij, het weer normaliseert en er komen weer nieuwe producten beschikbaar. Dus is het tijd om uw uitstraling en assortiment weer in de juiste richting aan te passen.
Zo is er volop nieuwe oogst hardfruit, lekkere appelen en peren en de prijs wordt ook weer aantrekkelijk. Wij weten dat, u weet dat, maar de consument heeft maandenlang best veel betaald voor dit product en het is tijd dat ze weer weten dat appelen weer betaalbaar zijn en lekker bovendien. U bent de aangewezen persoon of uw bedrijf het middel om dit duidelijk te maken.

Daarnaast komt het schoolfruit en werkfruit weer aan de orde. En dan weet u wat u moet doen.
Zo zal er de komende tijd ook weer veel normaler gegeten worden. Aardappelen, groente en het liefst wat fruit toe. Normale maaltijden, school- en werkfruit, dat zijn weer aandachtspunten de komende week.
Daarnaast: er zijn en blijven volop “SNOEPJES” in onze handel, producten waarmee je je klant kunt verleiden, denk aan pruimen, druiven, aardbeien, kersen, de eerste spruitjes, pompoenen en nog veel meer.

Water te kort
Er is al veel over gesproken en geschreven de afgelopen weken. En zo na een paar fikse buien denken we al snel dat de problemen voorbij zijn, maar als je naar tuinders en telers luistert hoor ik andere zaken. De problemen zijn nog lang niet voorbij en dat kan ook nog wel even duren.
Natuurlijk, er zijn snelgroeiende producten die nu al weer aan het herstellen zijn, maar andere moeten in sommige gevallen opnieuw geplant of gezaaid worden en dan kost het wel even meer tijd. Nog weer andere producten blijven kleiner (uien, aardappelen, hardfruit) en het is nog maar te bezien of de groei er nog weer inkomt. Als zo’n product 10% kleiner blijft dan betekent dat op het totale volume een fikse aderlating, die dan meestal wel gevolgen heeft voor de prijsvorming door het hele seizoen heen. We moeten het afwachten.