Werken aan de toekomst (deel 2)

10-08-2018

Eigenlijk is het wel een beetje raar. Er zijn diverse cursussen waar je leert om te genieten, leef de dag, pluk de dag, zorgen zijn voor later etc.. Je hebt natuurlijk wel een aantal zaken en middelen nodig en die zijn niet gratis. Als ik dag een vrij heb en je gaat kijken wat je dan uitgeeft dan schrik ik vaak.

Het is dan ook verstandig om goed te kijken naar de toekomst. Soms wordt je gedwongen om een keuze te maken en een andere keer is het een keuze. Gaan we investeren in een nieuwe winkel, webshop, goede machines en ga zo maar verder.

Natuurlijk is het spannend om een grote uitgave te doen. Onze nieuwbouwplannen zijn ook niet in één dag gemaakt. Wij vinden het belangrijk dat wij werken aan jullie toekomst. We hebben straks inspirerende ruimtes om met elkaar te sparren over de toekomst en genoeg ruimte om efficiënt te kunnen werken.
Denk goed na over de toekomst en maak je plannen zichtbaar voor je personeel en klanten.

Een andere manier om te werken aan de toekomst is netwerken. Mensen die je nu niet nodig hebt kunnen over een tijdje van groot belang voor je zijn. Samen met je buurman, collega specialist, bakker op de hoek, supermarkt, marketing deskundige, leverancier, buitendienstmedewerker kun je de mooiste projecten verwezenlijken.
Het is allemaal makkelijker gezegd dan gedaan zou je denken. Toch is het niet nodig om alles zelf te doen. Wij helpen je graag en wij willen ook graag van jou leren.

Op het moment dat ik deze column probeerde op te slaan bleek dat ik vorig jaar dezelfde titel gebruikt heb. Toen schreef ik meer over motiveren van je personeel en over bedrijfsovername en opvolging. Je ziet dat we moeten blijven werken aan de toekomst. Als je denkt dat je klaar bent komt er weer iets nieuws op je pad.

Overdenkertje
Geniet, droom, maar kies ook je weg.

Omzetindex
De hittegolf is tot opluchting van velen voorlopig voorbij. Daarvoor in de plaats krijgen we dit weekend koeler weer met zo nu en dan een bui. Volgende week gaan de temperaturen wel weer naar de 25 graden, maar blijven we kans op een bui houden. De eerste mensen komen weer terug van vakantie. Wij zetten in op 100 punten.