Vakantietijd!

20-07-2018

Vanmiddag krijgt ook het Noorden vakantie en daarmee is het hele land in vakantiestemming gehuld. Een aantal van u hebben al aangegeven ook een paar weken de winkel te sluiten of niet naar de markt te gaan. Ook bij ons zijn de vakanties volop aan de gang, zo kan het zijn  dat uw vaste verkoper er even tussenuit is en u zijn vervanger te spreken krijgt. Ook uw vaste chauffeur zal eens een paar weken weg zijn, maar gelukkig hebben wij dan een goede vervanger klaarstaan.

Het mooie van deze maanden is dat er haast elke week weer een nieuw product kan worden toegevoegd aan ons en dus uw assortiment of van een product komt de nieuwe oogst weer beschikbaar, zoals de uien van de week. Een moment waar altijd reikhalzend naar uit gekeken wordt is de eerste Hollandse nieuwe oogst appel. Dit jaar zeker, omdat de oogst afgelopen jaar niet al te groot is geweest, dus de cellen raken zo langzaam maar zeker redelijk leeg. U hebt het al wel gemerkt de afgelopen maanden met Elstar. Het grootste deel van de tijd hebben we ze nog gehad, maar er was weinig keuze.

Gelukkig hebben wij nu goed nieuws, want wij verwachten komende week de eerste nieuwe oogst Discovery appelen! Discovery is een prima alternatief voor de Elstar appelen, heerlijk zoetzuur van smaak, lekkere knapperig en echt vers! Je proeft dat ze net van de boom komen.

Discovery kun je niet al te lang bewaren, maar de andere soorten volgen gauw. We zullen het niet te hard van de daken schreeuwen, maar wij verwachten met een week of 2 à 2,5 de Delbare Estivale beschikbaar te hebben.

De aanhoudende droogte zorgt nog steeds voor moeilijkheden op groente gebied. Doordat de grond zo droog is kan er moeilijk gezaaid en geplant worden. Dit kan problemen opleveren met de beschikbaarheid later dit jaar. Echte tekorten hebben we de afgelopen tijd nog niet gehad, maar de kwaliteit is niet altijd zoals we het graag zouden zien. Veranderen kunnen we er in ieder geval niets aan, maar als wij met zijn allen verantwoord omgaan met ons water moeten we het nog een paar weken zonder regen kunnen uitzingen.