Tour de France!

06-07-2018

Zaterdag start de Tour de France weer. Dat hoort nou eenmaal bij de zomervakantie. Net als mooi weer, dat hoort er ook bij. En of je dat krijgt, moet je altijd maar weer afwachten.
Afwachten, dat hoort niet bij ondernemer zijn. Dan wil je vooruit, aan de slag. Dan wil je je richten op goede omzet, goede marge, plezier in je werk en dat is maar goed ook.
Maar kijkt u wel eens in de spiegel? Bent u een ondernemer puur sang? Of bent u een afwachter,  moar kiek’n wat weuord. En maar mopperen op het weer, het is te warm, te koud, te nat, te droog, mopperen over die zaken die  je niet kunt veranderen.
Oh ja, een spiegel is niet alleen maar van glas, maar zit ook aan de binnenkant van uw oogleden, in de poppetjes van de ogen van diegene tegenover u. Kijken naar de reactie van uw personeel, uw klant en werken aan eerlijke zelfreflectie!

Laten we lekker vrolijk en proactief de zomer ingaan en er wat moois van maken. Uw positieve houding zal ook invloed hebben op uw personeel en gezamenlijk straal je dan wat uit naar je klanten en dan kopen ze met plezier, daar kun je van op aan. En of het nou regent of de zon schijnt, oftewel de dingen waar je niets aan kunt doen, daar draait het om. Plezier een klant dag in dag uit, dan is de kans het grootst dat ze ook weer terugkomen. Bij uw zaak, uw onderneming. Daar draait het allemaal om.

Succes!

Te warm, te droog…

De aanhoudende droogte gaat zijn tol eisen. Op dit moment hoor en zie je de problemen ontstaan bij de natuur groenten en zelfs bij de aardappelen. Het is gewoon te droog. Het kan niet uitblijven dat we dit in de aanvoer gaan merken. Om wat voorbeelden te noemen: de grootste ijsbergsla producent in Brabant moet ieder perceel 3 dagen beregenen voor dat er geoogst kan worden. En ze kunnen maar 30% van hun areaal beregenen. Koolrabi uit Duitsland groeit niet en de bladen hangen slap. Water te kort, niet of zeer weinig beschikbaar. Aardappelen kunnen wel gerooid worden maar omdat er geen klei aan de piepers blijft zitten ( te droog dus) beschadigen ze veel sneller, tenzij er voldoende beregend wordt.
Zo zullen er dus de komende tijd zich best wel wat problemen voor gaan doen.