We hebben er weer zin an!

29-06-2018

Het is de drukste tijd van het jaar en er zijn momenten waarop het zo druk is dat het eigenlijk niet leuk meer is. Wat momenteel wel heel leuk is, is de handel! Deze tijd, zo net voor de vakantie, met volop aanbod in zomerfruit, is eigenlijk gewoon de leukste tijd van het jaar in onze handel. Op aardbeien na, die momenteel erg duur zijn, is bijna al het zomerfruit volop beschikbaar tegen gangbare prijzen.

Als je bereidt bent een beetje meer te betalen krijg je echt het allerbeste wat moeder natuur te bieden heeft. Zo kochten wij vorige week Belgische kersen van het ras Carmen, gesorteerd in de maat 32-36. Ongelooflijk zo mooi en lekker als deze kersen waren. Het zijn juist dat soort pareltjes die je met veel energie het vele werk laten doen, want dat zijn producten waar je voor de volle 100% achter staat en die je dus ook automatisch aan elke klant aanbiedt die je spreekt. Hetzelfde verhaal kan ik schrijven over de Galia en Cantaloupe meloenen van V-Ros die ontiegelijk lekker zijn en ook nog eens in een luxe verpakking aangeboden worden.

Lang verhaal kort, handel waar je blij van wordt!

En dat is er op dit moment voldoende en dat is de jus bij de aardappelen, niet alleen voor wat betreft omzet en marge, maar ook wat betreft werkplezier. Zeker voor de vakidioten die we toch allemaal zijn, want met deze topproducten kun je de plank eigenlijk niet misslaan. Natuurlijk zit er een prijsverschil tussen de Carmen kersen en de Griekse kersen van de actie bij de Albert Heijn, maar dat is makkelijk uit te leggen en als je ze laat proeven niet eens nodig om toe te lichten.

Voor mij zijn dat de mooie momenten in het jaar. We hebben vanwege de warme voorjaarsmaanden best wel wat uitdagingen gekend met de houdbaarheid van zachtfruit. Ook nu zijn aardbeien, zoals gezegd duur, maar gelukkig zijn er goede alternatieven waar iedereen blij van kan worden en lekker mee kan werken en dat doet de vakmens goed!

Dus vraag uw verkoper naar de echte pareltjes in ons assortiment, want ze zijn er! Dagelijks volop verse binnenkomsten, dus elke dag nieuwe kansen. Laat u vooral overtuigen van de prachtig kwaliteit wanneer u deze producten binnenkrijgt. Veel werk heeft u daar niet meer mee, want de consument verleiden gaat dan als het ware vanzelf.

Mijn advies deze week, geniet van de prachtige producten van de tijd van het jaar! De kersen die er nu zijn, de pruimen die komen, de paraguayo’s, nectarines, meloenen, kruisbessen en ga zo maar door, want als je die producten ziet en proeft dan denk je; ‘ja! Ik heb er weer zin an!’.

 

Overdenkertje

Kwaliteit wint altijd!

Omzetindex

Heerlijk weer in het vooruitzicht en de laatste week voor de vakantie… wij zetten in op 130 punten.