VEG event in onderzeebootloods hartje Rotterdam

22-06-2018

Voordat je bij de “onderzeebootloods” aankomt, moet je eerst door het indrukkende oude havengebied van Rotterdam. Een en al bedrijvigheid op het water, kustvaarders en grote binnenvaartschepen met talloze containers. Staal, roest, zeelucht en de nuchterheid van de mensen was het decor van VEG. Dezelfde elementen kwamen ook sterk naar voren als je binnenkwam op de VEG, wat een indrukwekkende ambiance. Het zette mij wel even stil. Dit is toch wel even wat anders dan het “veilige” Houten waar we allemaal inmiddels zo vertrouwd mee waren in de AGF-branche.

Frisse wind dus door AGF-specialistenland en dat gaf inspiratie en een nieuwe beleving, hipper, trendy en van deze tijd. Mogelijkheden te over, maar ook zo veel mogelijkheden hebben we jammer genoeg als branche laten passeren deze keer. Zowel door exposanten (of ze er nu wel waren of niet), maar ook door bezoekers, want dat waren gewoon weinig AGF-specialisten. Wellicht hadden ze niet de mogelijkheid of de zin, maar hoe dan ook wel even pijnlijk. Af en toe waaide de wind bijna letterlijk door een te lege onderzeebootloods en werd het even kil.

In de huidige tijd waarin de consument en de media het woord GROENTE zo’n beetje in ieder gesprek of item terug hoort, maken we er als branche gewoon veel te weinig gebruik van. Als voorbeeld: wij stonden op de beurs met een proeverij van 100% groentesaus uitermate geschikt om eens op een andere manier salades van te maken met een totaal andere smaak en dus zonder toevoeingen. Immers deze groentesaus bestaat uit alleen maar groente! Een wereldkans zou ik zeggen om morgen gelijk mee te beginnen! En oh ja u kunt het ook nog als dipsaus bij de borrel gebruiken. En waar blijft dan de enthousiaste reactie bij velen? Nieuwe kansen als deze waren er op de VEG. De AGF-branche zou daar de straatstenen bij wijze van spreken uit de weg moeten racen om dit zo snel mogelijk bij u in de winkel te laten zien, proeven en natuurlijk verkopen!

Want AGF-specialist blijf je alleen door je te onderscheiden van de gewone supermarkt met kwaliteit en het aanbieden van echt verse en de meest gezonde producten zou een race moeten zijn waarin u, AGF-ondernemers, als het ware over elkaar heen zouden moeten buitelen om als eerste bij iedere nieuwe ontwikkeling te zijn die zich maar voordoet! Natuurlijk steek ik hier ook de hand in eigen boezem, want ook wij de groothandel voor de AGF-specialist moet hier nog veel harder aan gaan trekken samen met u, want u kent ook vast wel de voorbeelden van de “super” AGF-specialisten in Nederland waar de omzet ieder jaar blijft stijgen, omdat de consument echt wel zit te wachten op ons onderscheidend vermogen! Die ondernemers bewijzen dat vaak al jaren en die zaken groeien. Ook vorig jaar en ook dit jaar weer in (aantrekkings)kracht, onderscheidende assortimenten waar goede kwaliteit niet meer dan een basisvoorwaarde is voor alles wat in de winkel of op de marktkraam (dat zijn ook superspecialisten wat mij betreft!) te vinden is en die basis wordt afgewisseld met unieke topproducten die de consument behalve dan bij u helemaal nergens kan vinden!

Wij als groothandel Postuma gaan er voor 1000% procent voor en geloven in jullie de AGF-specialist waar passie, visie en doorzettingsvermogen om je te willen blijven onderscheiden en morgen nog meer te onderscheiden het nieuwe normaal is geworden! Gewoon met verse aardappelen, groente en fruit en alle mooie en lekkere dingen die jullie daar nu al van weten te maken. En wil je hierbij graag eens verder op weg geholpen worden laat het ons alstublieft weten. Ga er voor!

Overdenkertje

Durf te dromen, durf te proberen, durf te falen, durf succesvol te zijn!

Omzetindex
Na een wat herfstachtig weekje, komt er weer een mooie zomerse week aan. De temperatuur loopt in de loop van de week op rond de 25 graden met veel zon. Wij zetten in op 130 punten.