Smulkersen!

01-06-2018

Er zijn veel kersen, maar er zijn er maar weinig die zich de echte SMULKERSEN mogen noemen. Onze kas-kersen teler in Flevoland heeft echt de beste! We zijn nu begonnen met de Merchant, bijzonder smakelijk en mooi van maat. Een bijzonderheid in elke AGF-speciaalzaak. Ze mogen daar dan ook niet ontbreken. Qua niveau mag u ze vergelijken met de kasbonen van “de echte Hollander” echt top dus en alleen voor de AGF-specialist beschikbaar: De echte Smulkersen, uit de kas, nu en de komende 4 weken volop beschikbaar!

Daarnaast mag iedereen natuurlijk zeggen dat je van kersen kunt smullen en dat gaan we de komende weken ook doen. We staan aan het begin van een mooi kersenseizoen. Een kersen seizoen laat zich nooit van tevoren voorspellen. Als we deze week alleen al naar het weer kijken in Nederland, extreem warm met hier en daar een bijna onmogelijke regen- of hagelbui, dan kunt u begrijpen dat wanneer de kersen pluk rijp aan de boom hangen (dan zijn ze het kwetsbaarst), je als teler er niet vrolijker op wordt. Dat betekent dat wij en u dat automatisch ook niet zijn. Je kunt van kersen pas zeggen dat ze goed en sterk zijn als ze in de doos zitten en onderweg zijn naar de handel. Iets verder vooruit kijken betekent de weersvoorspelling accepteren en hopen dat het klopt als ze mooi weer beloven in het betreffende productiegebied.

Deze gebieden zijn er te over. Nu zijn er kersen uit Spanje en Griekenland, later komt daar Frankrijk, België en Hollandse natuur bij, van zuid naar noord bekeken. Je kan tegelijkertijd ook van west naar oost kijken voor Servië, Hongarije, Bulgarije en Duitsland. En dat geldt ook voor van boven naar beneden, want hooggelegen gebieden in Zwitserland zijn ook beroemd om de goede late kersen.

Dus…. Aan de slag met kersen en niet zielig doen met 1 soort, minimaal twee tot drie soorten hoort een beetje AGF-zaak in huis te hebben! De consument moet kunnen kiezen tussen… de mooiste, de lekkerste, de donkerste, de goedkoopste, de zuurste en noem maar op! Dan ben je specialist!