Mooie tijden!

18-05-2018

 

Er is gewoon lekker veel handel op dit moment, alleen hardfruit is iets minder beschikbaar, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de groeiende aanvoer van steenfruit, met name uit Spanje. Het mooie is, de kwaliteit gaat op dit moment met sprongen vooruit. De abrikozen zijn al echt goed en bovendien mooi. De nectarines maken in maat, kleur en smaak grote stappen. Alleen de wilde perzik laat te wensen over. Ze zijn nog stevig en redelijk vlak van smaak, maar zodra andere streken gaan produceren komt ook daarin heel snel verbetering. Ook de kersen hebben na de eerste rode week, nu goede stappen in de kwaliteit gemaakt. De (uiteraard) nog vroege rassen zijn nu donkerder en goed van smaak. Ook hierin met grote regelmaat verbetering bij iedere nieuwe aanvoer.

In het zacht en klein fruit is ook veel handel te vinden. Aardbeien, frambozen, bramen en de komende week heel veel blauwe bessen, waar vast en zeker hel leuke dagaanbiedingen uit voort zullen vloeien.

Mooie producten waar u zich mee kunt onderscheiden. Of het nou om het mooiste of het goedkoopste gaat, deze handel is nooit saai. Dat onderscheiden kan op verschillende manieren. Wat een belangrijke leidraad moet zijn: eerlijke communicatie omtrent de handel en je nooit schamen over de prijs die je hoort te maken. Schamen hoef je pas als de prijs niet in overeenstemming met de kwaliteit van de handel is. Dat is dus echt specialistenwerk. Succes de komende week!