Asperges uit de oven

11-05-2018

 

Volgend weekend is het alweer Pinksteren, naast Moederdag voor veel mensen bij uitstek een moment om asperges te eten. We zitten echter alweer halverwege het aspergeseizoen en hoe leuk is het dan om de koningin van de groente eens op een andere manier te bereiden.

Het is namelijk ook heel erg lekker om ze klaar te maken in de oven, met deze manier van bereiden komt de lichtzoete smaak van de asperge nog meer naar voren. Bovendien heb je hiermee een heel eenvoudige manier om de asperges op tafel te zetten.

Schil de, bij voorkeur wat dunnere, asperges en snij ze in grote stukken, meng hier wat olie, peper en zout doorheen, leg ze in een ovenschaal en zet ze vervolgens 30 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden. Tussentijds een keer doorscheppen en je hebt verrukkelijke asperges op tafel staan.

Het is ook heel leuk om er bijvoorbeeld (ongeschilde) groene asperges en voorgekookte krieltjes aan toe te voegen. Geeft u dit receptidee mee aan de klant of legt u ze alvast kant en klaar in ovenschaaltjes in uw koelvitrine? De keus is aan u! Vanuit onze kant veel verkoopsucces gewenst in ieder geval!