Telraampje

11-05-2018

Al jaren spreek ik mijn ergernis uit naar diverse Zuid-Afrikaanse exporteurs over het feit dat ze niet kunnen (willen) tellen als het gaat om mandarijnen. 9 van de 10 keer wordt dit product aangeboden in de maat 1, 2 of 3 in een 10 kilo doos en dan blijft het altijd maar raden hoeveel stuks er in een doos zitten. Een Nederlander wil graag weten wat hij krijgt voor zijn geld. Nu zijn we door ervaring wel een stuk wijzer geworden en weten we dat er normaal gesproken dan 80, 90, 120 en 140 stuks in een doos zitten, maar niet altijd. Is de sortering klein, dan kan het wat meer zijn, valt de sortering grof, dan wat minder. Als je dat tegen hun zegt, halen ze heel relaxt de schouders op en zeggen ze: je hebt toch die 10 kilo gehad die we je berekend hebben, dus wat wil je nou…

Dan geef ik vaak het voorbeeld van Spanje, Marokko en nog veel meer landen die wel kunnen tellen en ik heb ze zelfs al eens aangeboden een telraampje cadeau te doen, maar ze worden er niet warm of koud van, zo lijkt het.

Waar ze wel warm van worden is een constatering wanneer het product niet lekker of slecht is, want één ding is zeker: ze produceren met hart en ziel en staan voor de kwaliteit van het geleverde product.

Dat is voor dit bewuste product, mandarijnen, ook wel prettig te weten, want met lekkere mandarijnen kun je als specialist echt scoren. Dan moeten we het maar op de koop toe nemen, dat de aantallen soms wel iets afwijken van wat we in Nederland denken. Als alternatief zijn er uiteraard ook mandarijnen van andere exporteurs en/of andere landen te koop, maar dan vervalt in de meeste gevallen de term bonbonnetjes en dat is iets wat u de komende week uitgebreid kunt gebruiken. Bekijk onze actie!