De Koningsweek…

20-04-2018

Met daaropvolgend de meivakantie, waarin Dodenherdenking en Bevrijdingsdag valt. Daaropvolgend Hemelvaartsdag en tot slot Moederdag op 13 mei.

Dit is altijd een bijzondere periode. Bepaalde producten zijn er in overvloed, andere producten zijn afhankelijk van de weersomstandigheden en nog niet beschikbaar, al zijn ze wel gewenst. Soms, als het wat frisser is, is er behoefte aan de “oude producten” of als het warm is naar de “nieuwe producten” en dat is logisch…

Spannende weken voor bijvoorbeeld aardbeien: ze groeien het beste als het zonnig is, zoals vandaag, ze verkopen het beste als het zonnig is, maar heel vaak gaat er een groeiperiode in minder weer aan vooraf, of andersom natuurlijk, de groei die er nu inzit en het (verwachte) mindere weer van volgende week heeft hoe dan ook ergens gevolgen. Wie lacht of huilt er het hardst?? De handelaar of de teler?

Houdt dit maar voor ogen: als de handel te duur is, is er te weinig beschikbaar en als er te veel is, dan is het goedkoop. Marktwerking heet dat. Wat ook invloed heeft op de marktwerking zijn dus de bijzondere dagen die er aan komen. Koningsdag, Moederdag, de meivakantie en het weer hebben een zekere invloed op ons werk. We gaan de uitdagingen de komende weken met veel energie aan! Laten we er mooie weken van maken. Succes!