Kasproducten….

13-04-2018

De vaart zit er goed in en dat wordt voor diverse artikelen nog beter. De term kasproducten is eigenlijk te ruim om de lading te dekken, want wat doet een kas? Niets anders dan de producten beschermen tegen wind, kou,  regen, sneeuw of hagel. Verder wordt een kas royaal en lekker verwarmd door de zon. Door het gebrek aan invloeden van buiten voelt het zodra je die kas binnenloopt een stuk aangenamer en dan is meestal de kachel nog niet eens aan.

Nee, er is meer…. Een kas wordt ook verwarmd door een kachel of door aardwarmte. Een kas kan ook gekoeld worden namelijk door het zonlicht te dimmen. Er is zoveel mogelijk. Zo gaat dat ook met de producten. Deze groeien op licht en warmte, maar het ene product heeft veel meer warmte en zonlicht nodig dan het andere. Onder andere aardbeien en komkommers kunnen zelfs belicht worden geteeld. Andijvie, sla en spinazie kunnen onverwarmd in de kas staan en prima groeien. Dan zijn er nog producten die gewoon het hele jaarrond in de kas groeien en niet meer in de buitenteelt, gewoon omdat het een beter product oplevert.

De consument kon dit afgelopen zaterdag dit allemaal beleven tijdens “Kom in de Kas”. Een jaarlijks terugkerend evenement dat de moeite waard is! Mocht het zo zijn dat u er nog nooit geweest bent, dan is er volgend jaar weer een kans en u mag deze dan niet laten lopen, want de kennis die je daar op kunt doen vergroot uw vakmanschap. Broodnodige vakmanschap, dat maakt u onderscheidend in de markt!