Marktinformatie

09-03-2018

Elstar…..
Normaal zeggen we in juni: pas op, de Elstar nadert het einde van het seizoen. Helaas moeten we u dit nu al mededelen. Onze vaste teler Verhage is er grotendeels doorheen en ook in Geldermalsen is de voorraad bijna uitverkocht. We realiseren ons dat dit erg vroeg in het seizoen is, maar na de kleine oogst in 2017 is het helaas niet anders.

Het vreemde zal zijn: technisch gezien kan de Elstar langer bewaard worden. Ondanks het feit dat we nu moeten stellen dat het seizoen over is, zult u mogelijk wel tot juni hier en daar Elstar horen en/of tegenkomen. Bij ons zal dat niet anders zijn, want we weten dat deze populaire appel altijd gevraagd zal blijven.

Het zijn telers die denken: nog even wat bewaren voor ons huisverkoop of een gokker die denkt: daar kan ik mooi wat extra voor beuren. Zij zullen zorgen voor deze onbestendige beschikbaarheid en neem maar van ons aan, wij blijven dat aanbod scherp volgen, zodat u ook nog met regelmaat over Elstar kunt beschikken. Wat niet meer gaat lukken is, dat de Elstar dag in dag uit in elke maat te koop zal zijn. Dus ziet u of hoort u van uw verkoper dat er Elstar beschikbaar is, sla dan voldoende in.